Ha össze akarok rakni egy gépet mire kell figyelnem?
Azt tudom hogy olyan alkatrészeket válasszak amik bele mennek a kiválasztott alaplap foglaltaiba. Ezen kívül még mi számít, tehát az órajeleknek pl mennyire kell egyezniük?
Processzorból milyet válasszak mert azt halottam hogy a legtöbb oprendszer pl(xp) nem bírja kezelni egyszerre a több processzort(magot). Ezen kívül ha valamit tudtok légyszíves írjátok le.
mire kell figyelni?
a RAM-ok lehetőleg ne félig kilógva hanem teljesen belenyomva legyen az helyére
a CPU-nál figyelni kell h ne törjön le egy tű se mert akkor vége
ha van 4GB RAM-od akkor lehetőleg Win. 7 64 bit o.p. rendszert tegyél fel mert 32 bit csak 3.25-t kezel
az órajeleknek nemuszály egyezni de a márka az lehetőleg egyezzen mert akkor nembiztos h működne a 2 RAM egyszerre
Arra figyelj, hogy inkább mással rakass össze gépet.
Értenek hozzá, ingyen 2 perc alatt válaszolnak (prohardver fórum), és olyat ajánlanak ami 100% működik együtt.
Sok szempont van. Pl mire akarod elsősorban használni? Érdemes mindig az adott feladathoz méretezni a gépet.
Nem tépem a szám feleslegesen, legjobb ha leírod, hogy miket válogattál össze, és majd magyarázattal helyesbítünk ha szükséges.
Amúgy szinte minden oprendszer tud kezelni több magot. A ramok lehetőleg legyenek azonos órajelűek. (mindig a leggyengébb órajelű ramhoz igazodik a többi)
Köszönöm a gyors válaszokat.
Konkrétan még nem néztem ki semmit. Igazából alaplap, CPU és videókártya kell mert a többi már van. Lehet hogy új memória is kell mert DDRSD RAM -om van és nem biztos hogy bele megy az új alaplapba. Jelenleg egy Foxconn Winfast NF4UK8AA alaplapom egy AMD athlon 64 3200+ CPU-m és egy ATI Radeon x1600 VGA-m van. Szerintem mindet le kellene cserélnem ha teljesítmény növekedést szeretnék.
A gépet szerkesztésre használnám leginkább( 3ds MAX, PS After Effects) tehát több program párhuzamos futtatására, renderelésre.
Azt hogy a legtöbb oprendszer nem kezeli EGYSZERRE a több processzort, úgy értem hogy a két mag nem végez külön feladatot egy időben. Tehát ez nem valós multitasking hanem a szokásos időszeletes megoldás. Persze lehet hogy tévedek.
Ismételni tudom amit az előző írt.
Az alaplapcsere miatt van 3-4-5 alkatrészed amit kötelező cserélni, a többit meg nem kötelező, viszont az a tipikus fos szar lehet minden.
Mondj egy árat és írunk pár configot
Na igen nem mai darab és tényleg olyan a hangja mint egy láncfűrésznek :D Árban pedig hát 100 000 körül kéne lennie.
Köszi a segítséget előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!