Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha össze akarok rakni egy...

Ha össze akarok rakni egy gépet mire kell figyelnem?

Figyelt kérdés

Azt tudom hogy olyan alkatrészeket válasszak amik bele mennek a kiválasztott alaplap foglaltaiba. Ezen kívül még mi számít, tehát az órajeleknek pl mennyire kell egyezniük?

Processzorból milyet válasszak mert azt halottam hogy a legtöbb oprendszer pl(xp) nem bírja kezelni egyszerre a több processzort(magot). Ezen kívül ha valamit tudtok légyszíves írjátok le.

2011. szept. 6. 15:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

mire kell figyelni?

a RAM-ok lehetőleg ne félig kilógva hanem teljesen belenyomva legyen az helyére

a CPU-nál figyelni kell h ne törjön le egy tű se mert akkor vége

ha van 4GB RAM-od akkor lehetőleg Win. 7 64 bit o.p. rendszert tegyél fel mert 32 bit csak 3.25-t kezel

az órajeleknek nemuszály egyezni de a márka az lehetőleg egyezzen mert akkor nembiztos h működne a 2 RAM egyszerre

2011. szept. 6. 15:52
 2/13 anonim ***** válasza:

Arra figyelj, hogy inkább mással rakass össze gépet.

Értenek hozzá, ingyen 2 perc alatt válaszolnak (prohardver fórum), és olyat ajánlanak ami 100% működik együtt.

2011. szept. 6. 15:59
 3/13 anonim ***** válasza:

Sok szempont van. Pl mire akarod elsősorban használni? Érdemes mindig az adott feladathoz méretezni a gépet.

Nem tépem a szám feleslegesen, legjobb ha leírod, hogy miket válogattál össze, és majd magyarázattal helyesbítünk ha szükséges.

Amúgy szinte minden oprendszer tud kezelni több magot. A ramok lehetőleg legyenek azonos órajelűek. (mindig a leggyengébb órajelű ramhoz igazodik a többi)

2011. szept. 6. 16:01
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat.

Konkrétan még nem néztem ki semmit. Igazából alaplap, CPU és videókártya kell mert a többi már van. Lehet hogy új memória is kell mert DDRSD RAM -om van és nem biztos hogy bele megy az új alaplapba. Jelenleg egy Foxconn Winfast NF4UK8AA alaplapom egy AMD athlon 64 3200+ CPU-m és egy ATI Radeon x1600 VGA-m van. Szerintem mindet le kellene cserélnem ha teljesítmény növekedést szeretnék.

A gépet szerkesztésre használnám leginkább( 3ds MAX, PS After Effects) tehát több program párhuzamos futtatására, renderelésre.

Azt hogy a legtöbb oprendszer nem kezeli EGYSZERRE a több processzort, úgy értem hogy a két mag nem végez külön feladatot egy időben. Tehát ez nem valós multitasking hanem a szokásos időszeletes megoldás. Persze lehet hogy tévedek.

2011. szept. 6. 16:41
 5/13 A kérdező kommentje:
Az alaplap típust nem biztos hogy jól írtam le a dobozon az van, az Everest pedig ezt mondja "Asus A8R MVP".
2011. szept. 6. 16:49
 6/13 anonim ***** válasza:
Na jó akkor mondom mi a szitu.Van egy ősrégi géped.De ezzel nincs gond.Vagyis elég lassú de működik.és ha veszel egy új alaplapot CPUt VGAt és RAMot is kell venni! mert azt a DDRes memót ha betolod úgy egy DDR3as slotba hogy működjön is adok egy 5ezrest..Gondlom a táp egy ősrégi Codegen/Mercury/M-Tech az is cserélni kell mert ha bekapcsolod az új gépet akkor kínyírja az egészet.a HDD szerintem egy IDEs vagy egy SataIes ami 5400nél nem oörög nagyobb fordulaton.a Házról meg ne is beszéljünk..gondlom valami tajvani papírház ami nem is szellőzik..na meg a hűtő.hát egy CPU hűtő is kell.AMD gyárija egy Turbina hangját utánozza.ha mondasz egy összeget én vagy a 2. összerakunk egy jót ingyen 2 perc alatt.
2011. szept. 6. 17:30
 7/13 anonim ***** válasza:

Ismételni tudom amit az előző írt.

Az alaplapcsere miatt van 3-4-5 alkatrészed amit kötelező cserélni, a többit meg nem kötelező, viszont az a tipikus fos szar lehet minden.

Mondj egy árat és írunk pár configot

2011. szept. 6. 19:18
 8/13 A kérdező kommentje:

Na igen nem mai darab és tényleg olyan a hangja mint egy láncfűrésznek :D Árban pedig hát 100 000 körül kéne lennie.

Köszi a segítséget előre is.

2011. szept. 6. 19:59
 9/13 A kérdező kommentje:
Amúgy Samsung sp 2004c a vinyó. És videókártyából elég egy gyengébb is mert nem játékra kell.
2011. szept. 6. 20:06
 10/13 A kérdező kommentje:

[link]

erről mi a véleményetek?

2011. szept. 6. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!