Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A procipaszta mennyit segít a...

A procipaszta mennyit segít a hűtésben, hány fokot csökkenthet rajta?

Figyelt kérdés
2011. márc. 26. 21:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Az attól függ, most milyen meleg.

Újrapasztázni csak akkor éri meg, ha nagyon meleg (szerintem 70 fok felett), és a ventilátor kitisztítása sem segít rajta.

2011. márc. 26. 21:29
 2/13 A kérdező kommentje:

Nem olyan vészes, csak nagyon rossz volt rajta már a paszta, és inkább teszek rá újat, mert azt a pár100Ft-ot csak kibírom!

Amúgy intel pentium 4 2,8/1M/800 478-as HT-s és 67Fokos full terhelés alatt!

2011. márc. 26. 21:40
 3/13 anonim ***** válasza:
A pasztától egy petákkal nem lesz hidegebb a processzor, mert nem az hűt hanem a ventillátor és a borda.Ha meleg a processzor akkor nagyobb teljesítményű ventillátor és nagyobb felületű borda kell!Pld nekem van 0,12A-es venti és van 0,68A-es, az utóbbi nyilván jobban hűt.És a borda is lehet nagyobb felületű, rengeteget lehet kapni.Épp ma cseréltem három ventillátort.A paszta csak akkor segít ha a processzor felülete nem sík vagy a ventillátoré és emiatt rossz a hővezetés akkor a paszta az egyenetlenséget elsimítja és jobb lesz a vezetés.
2011. márc. 26. 21:50
 4/13 anonim ***** válasza:
Pont a te 775-ösödhöz láttam egy nagyon ügyes ventillátort ma a boltban 1650 Ft-ért.Igaz hogy ez alátétes és a lapot ki kell venni a ventillátorbeépítéshez.
2011. márc. 26. 21:54
 5/13 anonim ***** válasza:

775-ös??

Amúgy azok az intelek rohadtul melegednek. Nekem is olyan meleg volt.

2011. márc. 26. 22:11
 6/13 A kérdező kommentje:

Ööö... 478-as!! :)

Amúgy az enyémen, egy 478-as coolr master hűtőborda, ilyen:

[link]

és egy 775-ös venti van rajta, NEM az ami a hűtőbordás képen van hanem ilyen:

[link]

csak ez a hűtőborda kicsit ütött kopott, és valóban egyenetlen az alja, ahogy az ujjam végighúztam rajta, érzett, hogy nem sík, hanem enyhén rücskös!

2011. márc. 26. 23:47
 7/13 A kérdező kommentje:
jah és azért is termelhet ennyi hőt, mert prescott magos!
2011. márc. 26. 23:48
 8/13 A kérdező kommentje:

Bocs, a ventillátor pontosan ilyen, ami az enyémben van!!

[link]

[Az előző linket elrontottam!!]

2011. márc. 26. 23:51
 9/13 anonim ***** válasza:

Ha prescott-os akkor az teljesen jó 70 fokon még csak éppen, hogy langyos :D Ha azt akarod lehűteni akkor ez lenne az igazi alternatíva:

[link]

2011. márc. 26. 23:59
 10/13 A kérdező kommentje:

Hűű, hát majd megpróbálok egyet beszerezni a NASA-tól! :D:D

Akkor prescottnál nem veszélyes a 70 fok! ok! CSak azért tartottam furcsának, hogy 70 fokos, mert az előző kis pentium 2,4-es proci ami northwood magos volt, és 3Ghz-ig húzva sem melegedett ennyire!

2011. márc. 27. 10:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!