Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Normális az ha a gigabyte 2...

Normális az ha a gigabyte 2 ventis rtx 3060 12Gb os új kártyám játéknál felmegy a hőfok 86 fokig is ?

Figyelt kérdés

A három ventis erziora már nem volt pénzt pedig az jobb kett volna hűtésileg , sajnos a 2 ventis fért belle a keretbe de ha ugy nézük terhelésnél nem annyira hangos mint 3 ventivel.

De jàtékoknál majdnem elléri a 90 fokot is , horizon zero dawn és mafia 3 definitive edition amikel mostanában játszmáom , de van ellég játék a gépemen megnézem majd más játékonàl mennyi a hőfok.

A 2 venti 80% on megy ugy állitottam e msi afterburnerben mert azmég nem hangos annyira mintha 90-100% on menne orákon át.

Ha nem játszom akkor stabilan 40-45fok , de ezzek a hőfok normálisak a 3060 nál ?

Probáltam azt is hogy ha bemegyek a nvidia appban és ott a teljesítmény beállításoknpban lejebb veszem a feszültség , tejsesítmény és célhőmérségletet a csuszkával alacsonyabb értékekre de nagyon így se csőkken a hőfok.

A Gtx 1070 em amig azt használtam játék terhekés él is maximum 73 fok íg ment a hőfok , ha nem játszotam 35-36 fokos volt , de igaz az 3 ventis a 1070 em de visszont kisebbek a venti méretek mint az új rtx 3060 2 ventiéhez képest.

Szétszedni és újra pasztázni meg nem szeretném mivel garancia van rá és így gondolom úgrik a gari is ?

febr. 4. 12:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Állítsd be a venti profilt, hogy hamarabb kezdjen gyorsulni, 70 fok körül már 100%-ra. Akkor valamivel jobb lesz. Amúgy bajnak nem baj, csak a hőstressz miatt (felmelegszik, aztán lehűl) hamarabb tönkremegy.
febr. 4. 12:41
 2/5 A kérdező kommentje:

És az kárt okozhat a kártyának ha manuálisan ha nem is játszom akkor is megy mondjuk 50% on a venti , és játéknál mondjuk 80% esetleg ha elléri a 90fokot akkor csak 90-100% on ?

De csapágyas nem lesz idővel a ventik ha reggeltől estig megy a venti , persze nem 100% on , 40-50% ?

febr. 4. 12:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Alapjáraton elég 30% is, attól hogy megy baja nem lesz. A CPU hűtő is folyamatosan megy.
febr. 4. 13:18
 4/5 anonim ***** válasza:

2 ventis hűtőkből is különböző minőségűek vannak, lehet, hogy te egy gagyibb verziót vettél, azok hajlamosak sajnos melegedni.

3 dolgot lehet csinálni:

1. Agresszívebb ventiprofil.

2. Undervolt

3. Újrapasztázás/padozás, de csak ha már csináltál ilyet, és nem garis a kártya, vagy nincs rajt csavarmatrica.

+1: Előfordulhat, hogy a gépház szellőzése nem ideális, pár plusz rendszerhűtő ventivel nyerhetsz néhány fokot.

febr. 4. 15:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Fejlejj tudom huzni a plusz 3 redndszerventit amik 1db 8cm es 800rmp el megy , és 2db 12cm esek 1200rpm en mennek jelenleg de 1400 él már van hangjuk de a És van a procinak is deepcol os nagy toronyhűtése is 12cm ami jelenleg 800rp en megy , max 1800 kőrül van csak akkor hangosabb lesz.

De kábel menedzsment nem tudom számit e ? Tápnak a kábelei nagyon sokkat foglalnak . Plusz sata , hdd kábelek is meg a számitógép ház ká belei is.

febr. 4. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!