Normális ha a rtx 3060 új kártyámal ha játszom felmegy a hőfok majdnem 90 fokig is , és fenti 80% on pőrőg ami mèg épp hogy nem túl zajós ?
Asus duál rtx 3060 om volt de gigabztesre cseréltettem ami 2 ventis , ha nem játszom akkor is stabilan 45-46 fokos , jàtéknál 84-86 stabilan ugz hogy manuállisan állítottam be mert 80 felett már hangos a 2 ventis , de persze probáltam teljes 100% ós ventivell is akkor lemegy 80 fok allá.
Probálgattam lejeb venni a teljesítmény ,feszültsèg , célhőmérségletet is az új nviad alkalmazásban vagy a msi afterburn ben is ugye be lehet ezeket állitani hogy szoftveresen lejjebb veszem a alapértelmezet csuszkát kevesebbre de nem sokkal segít eddig.
Szétszedni a kártyát és újrapasztázni nem akarom mivel még szinte új és ugye akkor vesztek a garanciát is.
De ha új a kártya akkor nem hínném pasztázára szórúlna!
De ha ez normális a 3060 nál hogy 86 fokig is felmegy akkor rendben nincs mitől félnem ?
Eddig 2 játékal játszom pc a horizont zéró dawn még a mafia 3 definitive eition , megnézem majd más játékokal is milyen hőfókokat ad.
A proci ami i5 12400f az 60-65 fok ami játéknál szerintem normális!
A gtx 1070 nél azért ott 73 fok főlé egy játéknálsem ment fel a hőfok!
De akkor a 3060 többet fogyaszt mint a 1070 ?
"Nem jó de nem is tragikus"
93 vagy 95°C a max hőmérséklet, ha jól emlékszem RTX3000-nél. Minél újabb annál melegebb.
De jól alulfeszelve(undervolt) szerintem vihető lejjebb, de ilyen 80°C-nál nagyon kisebb hőmérsékletre ne számíts.
De alapvetően ezek ilyenek, és olyanoknál akik nem nézik a fokokat is hibátlanul működnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!