Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi történik ha kicserélem pár...

Mi történik ha kicserélem pár hardverrel együtt az alaplapot is és az ssd-n meg marad a régi windows 11?

Figyelt kérdés
Ha nem telepítem újra a windowst hardvercsere után akkor az okozhat valami gebaszt?

febr. 4. 00:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
64%
Ha minden jól megy egy idő után feléled és minden oké. Ha nem, akkor kékhalál is lehet a vége.
febr. 4. 01:46
 2/16 A kérdező kommentje:
Hát nekem akár annyi is elég lenne,hogy gyorsan lementem róla ami kell és újra telepítem
febr. 4. 02:06
 3/16 anonim ***** válasza:
33%

A lementést oldd meg úgy, hogy pl. valamilyen Live Linux-ot boot-olsz és úgy mentesz.

Az újonnan felálló (ha működik egyáltalán) windows rendszer alóli mentés bizonytalan, a live linux meg mindig működik, felismeri az NTFS köteteket stb.

Ha titkosítva van a lemez, akkor csere előtt nagyon-nagyon vigyázz és inkább vedd le a titkosítást, nehogy baj legyen.

Emlékszem, amikor hardverileg ugyanolyan gépekre telepítettem Windows-t, egyik gépből áttettem a másikba a HDD-t hogy kipróbáljam és azonnal felismerte alaplap-azonosító alapján, hogy ez egy másik gép és nem indult (mondjuk ez még XP korszakban volt)

febr. 4. 05:19
 4/16 anonim ***** válasza:
60%
Én is rendszert fejlesztenék,másik alaplap,CPU,RAM,táp,tehát ha átteszem le fog tiltani a Windows?Ha van 2021-es kulcsom aktiválva a mostanin elfogadja az új rendszerben?(Win10)
febr. 4. 05:27
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül a gpu driverrel érdemes foglalkozni igazán, illetve törölj le minden hardverspacifikus gyártói programot (nem zavarnak be, de innentől feleslegesek).

Gpu driver eltávolítása: csökkentett módban, ddu-val érdemes, az biztosan leszed mindent.

Eltávolítás és leállítás.

Az új gép majd lassan fog elindulni elsőre, általában újra is indul a folyamat során. Ez már része a rendszer hardverkonfigurációjának. Várd meg, amíg elintéz magának mindent. Pár perc kb.

Utána betölt a win, és elkezdi felpakolni magának a friss drivereket. Videokártya drivert érdemes a gyártótól beszerezni, és manuálisan telepíteni.

Illetve a win-t újra kell aktiválni majd.

Kb ennyi.

febr. 4. 05:40
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

4: nem tilt le a win. Csak kiírja egy idő után a sarokba, hogy nem vagy aktiválva, meg pár funkció kiesik addig.

W10-et aktiváló kulcs jó W11-hez is.

febr. 4. 05:43
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Működni fog de ezeket meg kell csinálnod.

- Ami fontos ha megmarad a meghajtódon a régi op.rendszer hardvercserénél a grafikus kártya driver törlése.

- Ha videokártyát használsz és marad ugyanaz akkor nem kell a grafikus driver törlésével foglalkoznod.

- Ha nem használsz videokártyát hanem processzorba integráltat használod a régi procid driverét azt törölni kell.

- Grafikus driver törlése pl. DDU-val.

[link]

febr. 4. 08:03
 8/16 anonim ***** válasza:
71%

Próbáld ki és kiderül.

Ne félj nem robban fel a gép.

febr. 4. 08:50
 9/16 anonim ***** válasza:
Az első indításkoz egy kicsit tovább fog tölteni, majd a Windows Update segítségével letölti az új laphoz való drivereket, amihez nem talál automatikusan, azt kézzel kell telepíteni.
febr. 4. 10:00
 10/16 A kérdező kommentje:

3/

Jó csak a firefoxból pl,hogy mentsem ki egy másik rendszeren belül a könyvjelzőket,jelszavakat mert az oké,hogy valami külső rendszerrel kiszedem a többi dolgot.

febr. 4. 17:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!