Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A 4 sípolás az indításnál...

A 4 sípolás az indításnál mitől lehet?

Figyelt kérdés
A minap történt velem az az eset, hogy volt egy régebbi PC-m amiben volt egy I3-3 generációs processzor és beszereztem egy újabb alaplapot és gondoltam kicserélem benne, mindkettő MSI alaplap és ugyanúgy LGA1155. Beleraktam az alaplapba a processzort és amikor bekapcsoltam egy pár másodperc után kapcsolt csak be ami kicsit szokatlan volt, mert máskor azonnal indult, vettem egy Xeon 1230 v2 processzort mert gondoltam azt is felfejlesztem. Betettem a gépbe felismerte meg minden, utána kikapcsoltam hozzá akartam kötni a merevlemezt is és utána többet nem kapcsolt be, a ventillátor minden bepörgött de se kép se hang semmi. Gondoltam vissza teszem a régi procit bele lehet nem bírja meg az alaplap, de a másik procival is semmi. Utána belepróbáltam egy régebbi pentium processzort is, de azzal is semmi, az alaplapnak nem működik a hibajelzője, úgyhogy nem sípolt. Na oké gondoltam az alaplap hibás vagy kiütettem valamit, megyek vissza a régi alaplaphoz, a régi alaplapba ahogy vissza raktam az I3 processzort egyszerűen az alaplap négy rövid sípolást ad és se kép sem semmi. Beleraktam a Xenont is ugyanaz az eset, beleraktam egy pentiumot na azzal tökéletesen működött. Utána néztem a 4 sípolásnak de mind a RAM-okat írja, de azoknak kutya bajuk. Mitől lehet ez a 4 sípolás, csak akkor adja ki a gép, mikor ez a két proci van benne, vajon kiütettem az alaplappal a procikat? 400W os tápegységet használtam ami simán meg kellett volna bírja a rendszert. Esetleg valami tipp mi történhetett vagy csak hogy tudjam ne keressem a hibát, mert kiütettem a processzorokat. Válaszokat előre is köszönöm!

tegnap 22:23
 1/2 anonim ***** válasza:

Pontos alaplap modell név kellene, de 4 sípolás jellemzően memória probléma. Vedd ki őket, és tedd vissza rendesen, esetleg kicsit fújkáld is meg a RAM csatikat, hátha porosak.

Ha akkor sem, akkor egyesével próbáld ki a RAM modulokat.

tegnap 22:26
 2/2 A kérdező kommentje:
H61M-E23 (B3) az alaplap. A RAMokat az összeset kipróbáltam és minden jól működik, ha a pentium van benne akkor rendesen működnek a RAMok semmi gond nélkül, ahogy procit cserélek kezdi a sípolást.
tegnap 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!