Mi lesz a 8. generáció alatti intel gépekkel októbertől csak a linux marad rá min t oprendszer?
A szomorú az, hogy a weboldalak nincsenek rendesen megírva sokszor.
Persze most ősrégi gépekről beszélek. Nekem volt egy 2005-ös Toshiba Satellite A50 laptopom. Azon volt ilyen bár azon is inkább csak a YouTube akadt nagyon. Más oldalak viszonylag emberi időn belül bejöttek.
Az oldalak nagy része ma már több erőforrást zabál mint egy minimalista Linux rendszer. Ezért kellett nemrégiben is lecserélnem egy Pentium E6600-as gépet mert az oldalak kezdtek lassan bejönni rajta. Linuxot nem próbáltam rajta, de valószínűleg maguk a weboldalak miatt nem lenne az a túl gyors bögészési élmény amúgy se.
Túl vannak már sokszor bonyolítva a weboldalak és van, hogy ezért kell gépet cserélni. Még ha memória van is elég (mint ebbe a Pentiumos gépbe volt) a processzor nem bírja olyan gyorsan megjeleníteni az oldalakat, hogy az kényelmes legyen.
Számomra nagyon szomorú, hogy a weboldalak túlbonyolítása meg a fejlesztők trehánysága miatt kell egy hardvert lecserélni, amikor ha kevesebb dizájn elem meg hülyeség lenne az oldalon akkor még mindig használhatóak lennének 20-25 éves gépek is.
21/
Igen sajnos a trehányság van mindenhol szarnak mindenbe bele csak a pénz érdekli az embereket tisztelet a kevés kivételnek.
Csak? Én 15 éve Linuxot használok, és köszönöm, de örülök, hogy nem csak Windowst szabad választani. ;-)
Egyébként sem helyes az álíltásod. Van még egy rakás oprendszer, amihez nem kell párévente kidobnod a gépedet, ha az új verziót fel akarod tenni.
"Van még egy rakás oprendszer, amihez nem kell párévente kidobnod a gépedet, ha az új verziót fel akarod tenni."
A linux mint már évekkel ezelőtt dobta a 32 bit támogatását ami a windowsnál csak w11-el következett be. Persze lehet másik oprendszerre váltani. Van freeDos is.. De én linuxminten maradtam.
"A linux mint már évekkel ezelőtt dobta a 32 bit támogatását"
Ezzel mellélőttél. Ott van az LMDE, azaz a Linux mint Debian Edition. Abból van 32 bites.
Továbbá a felhasználó barítibb disztrók közül ott van a Mageia Linux, abból is elérhető a 32 bites változat.
Ezen felül még van többé-kevésbé kezdő felhasználóbarát Damnsmall Linux és a Puppy.
A nem kezdőknek való disztrók listája (csak a fő disztrókat sorolva):
Debian/Devuan
Slackware
Gentoo
"A linux mint már évekkel ezelőtt dobta a 32 bit támogatását ami a windowsnál csak w11-el következett be."
A Windows 11 is évekkel ezelőtt jelent meg. 2021 októberben. Ami már nem támogatja a 32 bitet.
Az első ubuntu alapokon nyugvó Mint, ami már csak 64-bites változatban látta meg a napvilágot 2020. június végén. Kemény másfél évvel előbb. Az aztán a komoly évekkel korábban....
Nagyon, nagyon sok évvel korábban.
Az utolsó ubuntu alapokon nyugvó Mint a 19.3, 2019. decemberében jelent, ami még támogatta a 32 bitet. A 32 bites Windows 10 meg 2015-ben.
Akkor most sikerült egy linux ellenes érvedet a linux pártjára fordítanod.
Köszönjük a linux közösség nevében.
25/
Én néha a Zortin OS-t szoktam használni.
Az a baj, hogy a gépek korának semmi köze a teljesítményéhez (vagyis persze egy kevés köze van hozzá, de önmagában nem irányadó).
Tehát pl amíg egy 12. gen N100 simán jó netezni és win11 támogatott, addig egy 7700K aminek a teljesítménye duplája az N100-nak már nem támogatott és nem jó? Ez az igazi gond.
27/
Az relatív mi a drága egy ismerősöm nem azt mondom akar gépet cserélni de lassan muszáj neki mert kb 2008-as ami most még van neki és mikor azt mondom,hogy kb 80EFt-ból kijönne egy aránylag jó gép ami már win 11 kompatibilis már húzza is a száját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!