Mi lesz a 8. generáció alatti intel gépekkel októbertől csak a linux marad rá min t oprendszer?
"a 8 éves matuzsálem helyére"
Tele van a gyk 12...15...18 éves gépeket használókkal.
Te meg le akarsz cseréltetni egy gépet, azért mert nyolc éves, vagy inkább hét.
Ismerek olyan rendszergazdát, akinek az otthoni gépe már 12 éves.
6/
Mit akarsz low end-ezni én nem a gémerkedésről beszéltem hanem általános felhasználásra ahhoz meg éppen elég erős egy régebbi gép is.
8/
Az LTSC-khez ritka a megvásárolható kulcs mint a fehér holló.
8/
Amúgy a 2021 LTSC csak 2027. jan. 12. ig támogatott keverted a 2019 LTSC-vel mert az van 2029-ig támogatva és még kibővítve a támogatása 2031-ig.
10/
Hát hál isten nekem nem kell írni a mikulásnak mert pénteken raktam össze az új gépemet 🙂
11/
Simán jók még azok általános használatra,másodgépnek nekem is van egy i3 9100 gépem igaz ez még fent van a windows 11 támogatási listán de már ezt is leöregezik....
Hivatalosan ez van.
Nem hivatalosan trükkel telepíthető a W11 ezekre a gépekre is. Annyi, hogy az ~éves főverziófrissítés nem történhet meg. Védelmi és kis frissítéseket megkapja így is. Illetve nyilván vagy újratelepítés kell, vagy át kell rakni az SSD-t a frissítés erejére egy kompatibilis gépbe.
8/
Amit nem jól írtál a windows 10 ből csak a Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 támogatott 2032. jan. 13. ig
17/
Én úgy hallottam ha nem támogatott gépre telepítik azok nem fognak semmilyen frissítést sem kapni.De tudom a rufus-os trükköt mert én is raktam fel már 4. generációs gépre win 11-et régebben.Az ssd átrakós trükk azért nem fog sokaknál működni mert pont azért tartják meg a régi gépet mert nem akarnak újat venni mert bőven elég nekik arra amire használják,meg valószínű újra telepítgetni se nagyon szeretnék állandóan.
"Mit akarsz low end-ezni én nem a gémerkedésről beszéltem hanem általános felhasználásra ahhoz meg éppen elég erős egy régebbi gép is."
Az általános felhasználás elég relatív. Persze tudsz netezni LGA775-tel is, csak épp ész nélkül füstölöd el az áramot feleslegesen...
Böngészésre teljesen megfelel akármelyik szimpatikus Linux is teljesen ingyen, ma már ilyen csip-csup dolgokra teljesen mindegy milyen oprendszert használsz, a google chrome ugyanaz mindkét platformon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!