Átlagos asztali számítógépen mennyi a processzor minimális és maximális hőmérséklete átlagban?
Nem vagyok gamer, mezei netezésre használom, időnként egy-két program fut a háttérben.
Általában szerkesztőket (videó, hang, kép) használok.
Most olyan 53-58 fok körül ugrál használatban, ritkán éri el a 60-at, a legtöbbször 53-54 fokon áll.
Azt észrevettem hogyha leveszem a ház mindkét oldalát, sokkal jobban szellőzik (persze logikus) és csökken a hőmérséklet. Havernál is így volt, ott lestem el az ötletet, nem mindig jó a zárt ház mert valamikor beszorul a meleg levegő, és nem biztos hogy van mi kihajtsa.
Most már rendszeresen takarítom, bizony a tápot is szétszedtem (tudom nem szabad elvileg), olyan vattapamacsnyi port szedtem ki belőle hogy el voltam képedve. Úgy tudom a táp állapota is hozzá tud járulni a magas hőmérséklethez.
Beleszámíthatjuk ezt a meleget is, bár ettől függetlenül kérdezem.
Az általad mértek szerintem teljesen átlagos értékek normál használat mellett.
Egy normálisan megépített gépház esetében pedig az oldallap levétele nem segít, hanem ront a helyzeten. Legyen elöl és hátul is venti, egyik húzza be a kinti levegőt, a másik meg fújja ki. Így a legnagyobb a légáramlás és a leghatékonyabb a hűtés.
"Milyen processzorról beszélünk?"
Család: Intel Core 2 Duo Processor
Verzió: Intel(R) Pentium(R) CPU G2030 3.00GHz
Processzor: x64 Family 6 Model 58 Stepping 9
Aktuális processzor sebesség: 3000 Mhz
"Milyen hűtő van rajta?"
Valami kínai, jó erősnek tűnik a gyári Intel-hez képest ami gallyra ment.
Turbóra van állítva.
Ezeket írták régen itt:
"Az a jó, ha 80-85C alatt marad a proci, a 65-75C neki az egészséges. Tartós 90-100C környékén már károsodhat."
"60 fok lenne a max. ami normális és 70fok lenne a felsőhatár ami fele nem szabad engedni." (szerintem is)
"Kicsit magasnak tartom az 53-54 fokot."
Mindezt úgy, hogy a szobában 29,7 fokos meleg van, teljesítmény mellett.
BIOS-ban kb. 50 fok a processzor hőmérséklete.
Beállításokban a processzor hőmérséklet felső határa 70 fok. (CPU upper temperature)
A Google ezt írja:
Understanding Safe CPU Temperatures
60-70°C - Normal for gaming or moderate workloads.
70-80°C - Acceptable for heavy workloads or overclocking, but monitor closely.
80-90°C - Concerning if not overclocked; improve case airflow and cooling.
Over 90°C - Dangerous; shut down and address cooling immediately.
A CPU biztonságos hőmérsékletének megértése
60-70°C - Normál játékhoz vagy mérsékelt terheléshez.
70-80°C - Elfogadható nagy terhelés vagy túlhajtás esetén, de alaposan figyelje.
80-90°C - Ha nincs túlhajtva; javítsa a ház légáramlását és hűtését.
90°C felett - Veszélyes; állítsa le és azonnal foglalkozzon a hűtéssel.
Abban a szellőzés nélküli házban hibátlan.
A Google leírás faxság, minden processzor más hőmérsékleten működik egy 14.-gen Raptort/Ryzen 7000-ret, ha 90°C alatt tudsz tartani terhelésen hibátlan. Nekem 70-80°C között tetőzik a processzorom terhelésen, 85°C a max, azt még soha nem érte el. Nem is aggódom rajta.
Neked 60°C alatt van 70°C a maximum ott minden rendben van.
Ezek a processzorom adatai, de már leírtam.
Nem olyan új, nem is olyan komoly, elég standard, a mai napig elmegy.
Család: Intel Core 2 Duo Processor
Verzió: Intel(R) Pentium(R) CPU G2030 3.00GHz
Processzor: x64 Family 6 Model 58 Stepping 9
Aktuális processzor sebesség: 3000 Mhz
Most a meleg (30,4 fok szobában) felugrasztja 60-70 fokra, be is állítottam hogy jelezzen 70 foknál, a Core Temp erre nagyon jó kis program!
Lehetőleg kíméljétek a gépet ebben a hőségben, nagy teljesítményre ne nagyon használjátok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!