A CPU hőmérséklete meddig normális?
Procitól és hűtéstől függ. 75-80 amit átlagosan határértéknek szoktak mondani, a gyári limit ezek fölött van, Az elmúlt pár generáció intel csúcsprocijai például még kifejezetten komoly hűtéssel is simán 90 fok fölé mentek akár, de ez még indig a gyári tiltás alatt van.
Amúgy meg ha elér egy bizonyos értéket először nekiáll visszavenni az órajelet, hogy így csökkentse a hőmérsékletet, ha ez sem elég akkor kikapcsol.
A CPU hőmérséklete meddig normális?
Minden cpu-nál más, az adatlapján találod meg
Értem, hát lefagyás nálam még sosem fordult elő. A lefagyás mögött szerintwm leggyakrabban valamilyen hardveres gond szokott állni. Mondjuk túl kicsi a táp, hibás RAM, stb.
Nekem volt i7 4790 procim ami AIDA64 terhelés teszt alatt 92 fok föé ment, mégsem fagyott le vagy kapcsolt le a gép.
I5 7500am normál terhelés alatt 45 fokos gyári hűtővel....
Egyszer ment 65 fokig, amikor nyáron volt 30 fok a szobában, ment mar vagy 10 órája a gém...
Én ezeket a hűtési problémákat sosem értettem aztán csak lehet hogy mindig jó procit választottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!