GIGABYTE GeForce RTX 3060 12GB OC GDDR6 192bit LHR (GV-N3060GAMING OC-12GD 2.0) Videokártyához milyen procit érdemes venni?
jelenleg i5-9400f-em van 6mag 6 szál ami kevésnek érződik van pár játék amibe érzem hogy lassabb lett a gépem mint 1060-al volt.
mintha valami vissza fogná a gépem.
ez a teljes konfigom
Hát azért a UserBenchmark-nak nem igazán hinnék a feltétlen obijektivitásuk miatt🤣
Ők két AMD processzor közül is az Intelt hozzák ki győztesen! 🤣
Itt mondjuk egy 2060-al volt "tesztelve" a két processzor ilyen fing online lövöldékben hát a 9400f 50-70%-on volt terhelve, az 5600 ott szotyizott 20-30%-on. És hozta ugyan azt, mert a kártya 100%-on volt, csak sajnos betették a CS:GO-t is (ami fekszik az Intelnek mert ott nagyon kell az 1magos teljesítmény, amiben az INTEL veri, sőt porrá alázza az AMD-t) és jobb az 5600 33%-al. 😒
Egy olyan játékban, ahol nem lehetett volna ilyen eredmény.
Ja a 12400f pont ugyan ezt produkálta volna, egy 2060-al.
3060-nál csóró 9400f ott vergődik 100%-os leterheltséggel, mert nem bír több framet számolni, a 12400f vagy az 5600 meg vígan elvan és még van ereje másra is.
ezért is mondtam hogy lecserélem a i5-9400f-et mert már a játékoknál is érzem hogy kevés.
és nem csak az de,a 16gb ram is az is fejlesztve lesz 32gb-ra.
John_McClane
ezt hogy érted hogy vége az 1700nak?
1080p be játszom és munkára nem használom minek nekem olyan ryzen 5800x3d?
csak játékra zene és film nézésre használom a gépemet feleslegesen nem fogok venni egy erőművet.
főleg hogy a mai napig a ryzen sokkal melegebb mint az intel még ha csak 10 fokkal is de,az is sok nem fogok 50 ezerért venni hűtőt hogy 30 fokon tartsa a procit.
az általad ajánlott ryzen 7 5800x3d 120k nincs az az ég hogy annyit kiadjak egy prociért de,az érdekelne hogy neked abba mi az olcsó?
max amit hajlandó vagyok kiadni egy prociért az 60-70k annál többet nem.
Nem neked írtam ezt kérdező, hanem az egyik kommentre, Hogy "5%-ért nem cserélnék". Csak figyelmesen nézve nem 5%-az. Még abba a kisarkított benchmark videóban sem.
És nem csak az FPS-ről van szó, megvan nyitva valami még a gépen egy 40-50%-on pörgő proci, elvégzi a feladatot, a 90-100%-on dolgozó, meg kínlódik mert valahonnan máshonnan kell erőforrást elvonnia, az a más
(játék) meg belassul.
Nem nekem szól,de 😉:
Azaz olcsó, hogy nem kell rá nagy hűtő, nem melegszik, mint az Intel k processzorok, a játékok szeretik a bazi gyorsítótárat, véletlenül nagyot alkotott az AMD ezzel a processzorral (igen nem játszásra készült, de marha jó benne) . 35-40-ezres lapban bőven elvan. Én mondjuk AMD-t használok (2700x) nekem könnyű váltani rá, és szemezek vele piszkosul.
"ezt hogy érted hogy vége az 1700nak?"
A következő generáció már LGA1800-ra jön.
"1080p be játszom és munkára nem használom minek nekem olyan ryzen 5800x3d?"
Mert az a leggyorsabb processzor játékokhoz DDR4 mellett amihez olcsó az alaplap is és nem eszi le a hajad.
"csak játékra zene és film nézésre használom a gépemet feleslegesen nem fogok venni egy erőművet."
Ez pont 1080p játékra való.
"az általad ajánlott ryzen 7 5800x3d 120k nincs az az ég hogy annyit kiadjak egy prociért de,az érdekelne hogy neked abba mi az olcsó?"
Idézlek téged:
"még 1-2 hónapig meghagyom utána lecserélem 8 vagy 10 magosra ami biztos hogy maradok az intelnél"
Ezek bizony drágábbak. :)
70 000-ből egy i5-13400F sem jön ki.
"főleg hogy a mai napig a ryzen sokkal melegebb mint az intel még ha csak 10 fokkal is de,az is sok nem fogok 50 ezerért venni hűtőt hogy 30 fokon tartsa a procit."
Itt kicsit nem vagy képben: ez az ami ma már egyáltalán nem igaz. Az intel processzorok újra elnyerték a legmelegebb processzor címet és a fogyasztásuk is másfél-kétszere az konkurenciáénak. :)
John_McClane
értem akkor elgondolkozom azon a ryzen 5800x3d processoron.
de,én inkább a Ryzen 7 5700X vagy a Ryzen 7 5700G felé hajlok azok nem jók?
egyébként már nem lassú a gépem teljesen jól megy meg találtam a problémát és már orvosoltam.
anonim vagy névtelen szerinted mennyire érdekel a 4070?
most vettem nem rég a GIGABYTE GeForce RTX 3060 12GB OC GDDR6 192bit LHR (GV-N3060GAMING OC-12GD 2.0) Videokártyát 5 évig nem lesz váltás.
egyébként semmi kedvem új windows-t rakni esélytelen hogy most veszek m2 sdd-t.
ha veszek is az az új gépbe lesz.
"de,én inkább a Ryzen 7 5700X vagy a Ryzen 7 5700G felé hajlok azok nem jók?"
Az 5700G-t érdemes kihagyni, az nem az igazi játékra. Az 5700X teljesen korrekt cucc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!