Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ipad 9. vagy 10. generáció...

Ipad 9. vagy 10. generáció érné-e meg jobban?

Figyelt kérdés

Kb 100.000ft a különbség, egyetemi tanuláshoz, irodai munkához kellene leginkább. Nem air, nem pro, a sima ipadről van szó.

Másik kérdés, Apple-ös billentyűzeten kívül jó-e másik hozzá?

2023. aug. 17. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:
41%

60.000 az a 100.000.

[link]

Jobb és nagyobb a kijeltője és usb-c-s a 10-es. Meg jobbak a kamerái is. Én a 10-est venném inkább.

2023. aug. 17. 20:36
 2/5 anonim ***** válasza:
81%
Szvsz ez pont arra nem alkalmas, amire használni akarod. Nekem is volt ipadom egyetem alatt. Inkább elvonja a figyelmet a tanulásról, mint segíti és annyira jegyzetelni sem jó rajta.
2023. aug. 18. 15:43
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Billentyűzettel lenne a jegyzetelés, kis laptop szerűen. Csakis ipad jöhetne szóba, androidos tablet nem. Van egy keret, és ez tűnik a legideálisabbnak
2023. aug. 18. 16:29
 4/5 anonim ***** válasza:
69%

Laptop sem igazán jó jegyzetelésre. Ami a legjobb jegyzetelésre az egy toll, egy füzet és post-it cetlik. Ne felejts el margót húzni a füzetbe, hogy legyen elég hely megjegyzéseknek.

Mire befejeztem az egyetemet szövegkiemelőket is használtam, hogy megjelöljem az összefüggéseket.

Digitálisan jegyzetelni egy drága és alacsony hatékonyságú módszer, mert nem dolgozod fel az információt rögzítés közben.

2023. aug. 18. 20:04
 5/5 anonim ***** válasza:
13%

Az iPad 10 teljesítménye jobb, cserébe viszont drágább. Az iPad 10-es modellt jelen hozzászólásom írásakor legkedvezőbb árban 190.000 Ft-ért lehet megvenni (természetesen az új árát nézem). Az iPad 9 130.000 Ft-tól vásárolható (szintén az új árát nézem). Természetesen nem mindegy, honnan veszünk, továbbá a WiFi-s 64 GB tárhellyel rendelkező alapmodell árát néztem. Tehát 60.000 Ft az árkülönbség, ami egyeseknek sok pénz, másoknak nem annyira. Ha az ár nem számít, az iPad 10 modell jobb és újabb a 9-es verziónál. Előnyök: picivel nagyobb kijelző, kisebb káva (kijelző körüli szegély), erősebb hardver. Hátrányok: nincs jack (azaz fülhallgató és headset) csatlakozó, meg előlapi home gomb (a 9-es verzióban mindkettő van). Bár ezek sokaknak nem hiányoznak, ezért is vették ki belőle.

Internetezésre, közösségi médiára, videótelefonálásra, zenehallgatásra, streaming és videónézésre, meg tanuláshoz, illetve irodai munkához mindkét készülék megfelel. Sebességre mindkettő nagyon jó, gyorsabbak egy közép kategóriás Android táblagépnél, továbbá sokkal tovább kapnak szoftver frissítést. Játékok terén is a legtöbb elfut 9-esen, bár ha erre kell, a 10-es modell jobb választás, mert a RAM és a processzor is erősebb benne. Mondjuk játékra én lehet inkább egy pro modellt javasolnék, mert az iPad 9 és 10 is belépő kategória.

Én a 9-es modell mellet döntöttem, ennek egy oka volt, a 60.000 Ft-os árkülönbség. Amire én használom, arra bőven jó, sőt egy régebbi modell is megfelelt volna. Eredetileg iPad 8-at néztem ki használtan, de elég értékállók ezek a tabletek, a szép állapotú 8-asok 100.000 Ft körül mennek, karcos és kopott készüléket pedig nem szeretnék, mert én is vigyázok rá. Ezért végül úgy döntöttem, hogy gyűjtök még hozzá, és vettem egy új iPad 9-est.

2023. dec. 8. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!