Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mennyivel mernek jobban a...

Mennyivel mernek jobban a fiatalabb generációk vállalkozásokba fogni mint az idősebb generációk?

Figyelt kérdés
Vagy netalán akár kevésbé mernek..?Van erről statisztika?

#vállalkozás #Vállalkozó szellemű
2022. máj. 11. 19:45
A kérdező szavazást indított:
idősebbek mernek jobban
Fiatalabbak mernek jobban
Mindig az idősebbek mernek jobban
.
Mindig a fiatalabbak mernek jobban
.
.
6 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nyitottabbak rá, de pont emiatt van ennyi szar vállalkozás ami csődbe megy. Kevesebb a lehetőség és telítettebb a piac. A bal karomat odaadnám ha rendszerváltáskor lettem volna fiatal és lett volna némi kezdőtőkém. Akibe akkor szorult némi ravaszság gennyesre kereste magát...
2022. máj. 11. 20:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Alapon személyiség függő.

Az viszont tény: "a saját utam" magamra építkezés elv erősebb az egyre újabb generációkban.

Ám van egy szakadék: az idősebb vállalkozók tapasztalatának, mentalitásának átadása hasznos lenne a fiatalok számára.

Viszont a generációs különbségek miatt el vannak egymástól távolodva.

Pl krizsó szilvi podcast-jait érdemes lenne nézniük s elemezni nem csak a behívottak szakmai területeit, hanem azin emberek személyiségeit is, ami jelentős befolyással vannak a siker, karrier útjára.

Az önismeret fontos, s annak megfelelő utat, karriert kell kialakítani.

Azért nyitnak-zárnak vállalkozások, üzletek, boltok, mert az illető személyisége az adott területre nem megfelelő, az agya nem áll rá, így a hiányosságok, nem megfelelő felkészültség viszi őket csődbe.

Meghát van a naiv, butus réteg, akik csak fejest ugranak 0 vagy kevés tudással, infóval.

Pl.:

Egy kishölgy kitalálta, hogy gyantázni fog, jujj de jó.

Alapanyag, eszközök pipa, majd kiváltotta a KATA-t... ezután tette fel a kérdést:

Ti hogy szereztek vevőket?

Hoppá... Marketing tudás 0, csak fejest ugrott. Felkészültség nélkül.

Bátor. :)

Nálunk a fele család vállalkozó, ám pl édesanyámék 50 év után mertek belevágni.

Náluk késve jött a "saját világomnak megfelelő munka" tudatosulása. Sokat változtak start előtti 2 évben, de örülök, hogy ők is megtalálták az útjukat, számításaikat.

Igaz, marketing hiányosságok ott is voltak, de nem olyan vészes %-ban, mint pl említett hölgyemény.

2022. máj. 13. 12:50
 3/5 A kérdező kommentje:
Miben utaztok egyébként?
2022. máj. 14. 09:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Én úgy látom, bátrabban nyitnak vállalkozást, abban bízva, hogy ha nem megy, még fiatalon vissza tudnak menni dolgozni (50 évesen ez ugye nehezebb).

Viszont ahogy az első írja, nagyon telített a piac, és manapság már egyre nehezebb fennmaradni kisvállalkozóként a nagyokkal szemben, amiatt a vállalkozások 90%-a halálra van ítélve.

2022. máj. 14. 10:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Mivel nagyon más személyiségűek és érdeklődésűek vagyunk eléggé szétszórt témákban mozgunk.

Jómagam alkotok a művészet több ágán.

Családban: a víz-, gáz-, fűtés szerelvénybolt, cukrász és cukrászkellékek, mezőgazdaság, mezőgazdasági gépek, ingatlanpiac, webfejlesztő, fotós, kisebb-nagyobb helyeken résztulajdonosok, pizzéria, vendégház eseményszervezésekkel kombinálva. Ezekről tudok, távolabbi rokonsággal kicsi korom óta nem találkoztam, így róluk nem tudok sokat, csak annyit, hogy ők se más keze alatt dolgoznak.

by 2#

2022. máj. 16. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!