Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Monitornal van észrevehető...

Monitornal van észrevehető különbség 1ms 144hz es 2ms 165hz között? Vagy teljesen mindegy?

Figyelt kérdés

2023. júl. 22. 13:04
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

#20 Csakhogy amiket te itt leírtál az többnyire hajszálhasogatás, semmi más.

Egy gamer meg nem attól lesz profi vagy legalább is jó játékos, hogy 144 Hz-es helyett 165Hz-es monitort használ.

2023. júl. 22. 23:52
 22/30 anonim ***** válasza:
36%

"Egy gamer meg nem attól lesz profi vagy legalább is jó játékos, hogy 144 Hz-es helyett 165Hz-es monitort használ."

Ezekből a kijelentésekből látható, hogy fogalmatlan vagy a témában.

Nem, nem attól lesz profi. Ha téged leültetlek egy 240-es monitor elé, még ugyan olyan balfasz leszel. A különbség az, hogy, ha a profit ültetem a 60hz elé, akkor ő lényegesen lesz rosszabb, mint 240hz-en. Érthető? A megfelelő frissítés fontos ahhoz, hogy az ember kitudja magából hozni azt, ami benne van. Ha benned nincs lószar se, akkor adhatok bármilyen setup neked, balfasz leszel. De fejlődni rendesen csak jó körülmények között lehet.

És, lásd milyen rendes vagyok, nem csak simán leírom, hogy nem kéne tudatlanul magyaráznod, okoskodnod, elmondom a frankót neked.

CS-ben egy átlagos meccsen 10 kör is múlik olyan szituációkon, ahol egyetlen fragen múlik, hogy ki nyeri az adott kört. Ebből 4-5x simán pillanatokon múlik. A nagy frissítés nem csak azért segít, mert "hamarabb" látod meg a másikat, reszponzívabb lesz egér, jobban tudod a fegyvert kontrollálni, stb. Ha teljesen laikus vagy, akkor miért akarod elhinni, hogy tudsz mindent?

2023. júl. 22. 23:57
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

#22 Ki beszélt itt 60 Hz-ről?

Én azt mondtam, hogy az a 20 Hz különbség nem igazán számít a 144 és a 165 Hz között. 240 és 60 között nyilván nagy különbség van. Ezt soha nem tagadtam. De kíváncsi lennék hányan lennének képesek eldönteni, hogy most épp egy 144 vagy egy 165 Hz-es monitor előtt ülnek. Értelemezd már kicsit amit írtam...

"pillanatokon múlik"

Igen, de nem a mp 1 ezred részén. Illetve nem az említett 20 Hz +/- fogja ezt eldönteni. Legalább is az esetek 99%-ában, mert nincs közte gyakorlati különbség.

Egyébként a 2. és a 7. válaszodban még te is ezt írtad, szóval egyáltalán nem is értem mi miatt van ez a nagy fennakadás most...

2023. júl. 23. 10:40
 24/30 anonim ***** válasza:
0%

"Én azt mondtam, hogy az a 20 Hz különbség nem igazán számít a 144 és a 165 Hz között."

Milyen szinten játszottál te valaha FPS játékot, hogy ezt így ki tudod jelenteni? A nem igazán nagy különbség egy profinak lehet egy több milliós versenyébe kerül.

"De kíváncsi lennék hányan lennének képesek eldönteni, hogy most épp egy 144 vagy egy 165 Hz-es monitor előtt ülnek. Értelemezd már kicsit amit írtam..." Én bármikor eldöntöm már az asztalon is, a kurzorból. ;)

"Igen, de nem a mp 1 ezred részén. Illetve nem az említett 20 Hz +/- fogja ezt eldönteni. Legalább is az esetek 99%-ában, mert nincs közte gyakorlati különbség."

Te már csak tudod, kijelented, hogy nincs azt kész.

"Egyébként a 2. és a 7. válaszodban még te is ezt írtad, szóval egyáltalán nem is értem mi miatt van ez a nagy fennakadás most..."

Én azt mondtam, hogy nincs lényeges különbség egy ilyen kérdező számára. Te azt álítottad, hogy parasztvakítás, ami viszont nem igaz. Utána azt állítottad, hogy az az 1ms nem dönt el semmit - ez sem igaz. Aki komolyan gondolja a játékot, van hozzá gépe, és nem egy CSGO silverben van, annak nincs oka nem 165hz-es monitort venni, mert árban szinte nincs különbség. De tisztában vagyok vele, hogy akinek lényeges ez a kérdés, az nem itt fogja feltenni, és ennek tudatában írtam, amit írtam. Ami neked nem lényeges, az például nekem lényeges lett volna még pár éve, amikor aktívan játszottam. Volt pl. 240hz-es monitorom, volt különbség, csak épp nem érte volna meg lecserélni a 144hz-es BenQ-t arra az Alienwarre, ha nem lett volna bazi nagy üzletem az Alienwarre. De volt, így okés volt. Amúgy nem fizettem volna ki érte azt a 100rugós különbözetet, annyit nem ért meg. Érted? Nem hinném...

2023. júl. 23. 11:18
 25/30 anonim ***** válasza:
0%
Ezenkívül azt sem fogod fel, hogy nem LÁTNI kell a különbséget, hanem érezni. Nagyobb frissítés = kisebb input lag. Azonnal észrelehet venni 1ms-t az input lagon pl.
2023. júl. 23. 11:22
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

"Én azt mondtam, hogy nincs lényeges különbség egy ilyen kérdező számára."

Igen, itt mindeni a kérdező számára szánta, csak te tereled a dolgot az elsportolok felé... Egyik korábbi válaszomban ki is fejtettem, hogy nem rájuk kell gondolni, hanem átlag otthoni játékosokra. És nekik ez lényegtelen, korábban te is ezt mondtad, aztán hirtelen elkezdtél belekötni mindenkibe, mert te biztos profi esporter vagy robot szemekkel és a másodperc tört részét is érzékeled. Legyen igazad, nem érdekel igazából, de egy átlag embernek ez nem fog számítani szinte semmit.

Tudod nem mindeki hardcore gamer kocka, hogy a milliszekundumokat figyelgesse. Van aki egyszerűen csak szeret leülni a gép elé és megfelelő minőségben élvezni a játékot. Pl. én is, épp ezért pont leszarom hány ms a monitor latency meg hány ms az input lag, mert nincs rá szükségem, ezek nélkül is van sikerélményem a játékokban és más ismerőseimnek is, egyik pl. szintén Faceitezett, 60Hz monitorral és mégis lvl 6-os volt. Később ugyan vett 144-est de nem lett tőle profibb, mert ő sem esportoló, csak egy átlag ember. Ahhoz, pedig hogy valaki ki tudja használni a 165 Hz ben lévő lehetőségeket, profi szinten kell játszani, de pl. a CS:GO játékostáborának a túlnyomó része nem profi szinten játszik. Egyszerűen csak összeül a haverokkal és tol pár meccset. De tovább megyek, van akit még a rangok sem érdekelnek. Ehhez pedig rohadtul nem indokolt számolgatni a milliszekundumokat. De szerintem te sem érted... Mindegy is, legyen igazad, mert úgyis csak az igaz, amit te hajtogatsz...

2023. júl. 23. 12:59
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

"Igen, itt mindeni a kérdező számára szánta, csak te tereled a dolgot az elsportolok felé.."

Nem, te kijelentetted, hogy nincs különbség közötte, mert nincs ember, aki 1ms-t látna, észrevenne. Én erre reagáltam onnantól kezdve, mert csúsztatáson alapul.

" És nekik ez lényegtelen, korábban te is ezt mondtad, aztán hirtelen elkezdtél belekötni mindenkibe, mert te biztos profi esporter vagy robot szemekkel és a másodperc tört részét is érzékeled."

Még mindig nem érted, hogy nem látni kell.

" Legyen igazad, nem érdekel igazából, de egy átlag embernek ez nem fog számítani szinte semmit." Köszönjük, hogy minden átlagember helyett nyilatkozol

"Tudod nem mindeki hardcore gamer kocka, hogy a milliszekundumokat figyelgesse. Van aki egyszerűen csak szeret leülni a gép elé és megfelelő minőségben élvezni a játékot. Pl. én is, épp ezért pont leszarom hány ms a monitor latency meg hány ms az input lag, mert nincs rá szükségem, ezek nélkül is van sikerélményem a játékokban és más ismerőseimnek is, egyik pl. szintén Faceitezett, 60Hz monitorral és mégis lvl 6-os volt."

Nincs ezzel semmi baj, csak az ilyenek ne okoskodjanak gamer dolgokban. A lvl6 az a cocknoob kategória amúgy.

". Később ugyan vett 144-est de nem lett tőle profibb, mert ő sem esportoló, csak egy átlag ember." Átlag ember is lehet lvl10, csak kell hozzá elhivatottság, IQ, és idő. Semmi más. Én akkor kezeletlen figyelemzavarral, dyspraxiával (olvass utána, hogy ez mekkora hátrány CS-ben) lettem lvl10, könnyedén. Csak azért, mert régóta CS-ztem már, 2004 ben már válogatottak ellen mixelgettem.

"Ahhoz, pedig hogy valaki ki tudja használni a 165 Hz ben lévő lehetőségeket, profi szinten kell játszani" Ez nem igaz, és még mindig nem érted az egészet. Egy silver és egy silver között is múlhat kis különbségen is egy frag, egy kör, egy meccs. Még mindig nem érted meg, hogy nem 0 és 1 ms között kell különbséget látni, hanem a monitoron megjelenő képkocka után a végső reakció elég, ha 1ms el lesz kevesebb, mint a másiknál, és pontos.

". Egyszerűen csak összeül a haverokkal és tol pár meccset." Én is ezt csináltam CSGO-ban. Már 1.6-ban is ezt csináltuk. A különbség az, hogy amikor mi leültünk játszani, akkor próbáltunk nyerni, és használtuk az eszünket ahhoz, hogy tudjunk is nyerni. Ha ne adj isten 2 meccs között eltelt 20perc, akkor lehet megnéztünk egy demot is.

" Ehhez pedig rohadtul nem indokolt számolgatni a milliszekundumokat." Nem kell számolgatni, akkor is ott van, ha nem számolom össze.

"De szerintem te sem érted..." Én nagyon is értem - itt te vagy az, aki akkor sem fogja fel, ha 5x írják le neki. Nem érted az egésznek a logikáját.

"Mindegy is, legyen igazad, mert úgyis csak az igaz, amit te hajtogatsz..." Amint sikerül értelmes érvekkel előjönnöd meggyőzhetsz. Az "ÚGYSEM ÚGY VAN" az nem érv.

2023. júl. 23. 13:08
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

#27 Én hoztam értelmes érveket, te hajtogatod még mindig, hogy "de mert egy silveresnek is sok múlhat azon az 1 milliszekundumon".

Őő... nem. Egy silveresnek, de még egy Nova-snak sem ez fogja eldönteni a meccsét, hanem az, hogy milyen ügyes játékban. Ő még nincs azon a szinten közel sem, hogy ezeket az amúgy is minimális előnyöket ki tudja használni. Én próbáltam elmondani, hogy a legtöbb embernek az a 20Hz NEM fog előnyt hozni, de te csak mondod tovább a hajszálhasogatást...

De mindegy, belefáradtam már... úgyhogy én itt le is zárom a vitát, majd ha valaki akarja, folytatja.

2023. júl. 23. 16:59
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán értem miért erről vitáztok amikor a monitor válaszideje nem az input lag hanem azt hogy milyen gyorsan tudnak a pixelek színt váltani. Jobb válaszidő ugyanazon a hz-en élesebb képet eredményez mozgás közben. De kb ennyi. Ritkább esetben lehet rosszabb válaszideje egy 165hz es monitornak mint egy 144 esnek na ilyenkor kinél van előny.
2023. júl. 24. 12:32
 30/30 anonim ***** válasza:
0%

"#27 Én hoztam értelmes érveket, te hajtogatod még mindig, hogy "de mert egy silveresnek is sok múlhat azon az 1 milliszekundumon".

Őő... nem. Egy silveresnek, de még egy Nova-snak sem ez fogja eldönteni a meccsét, hanem az, hogy milyen ügyes játékban. Ő még nincs azon a szinten közel sem, hogy ezeket az amúgy is minimális előnyöket ki tudja használni. Én próbáltam elmondani, hogy a legtöbb embernek az a 20Hz NEM fog előnyt hozni, de te csak mondod tovább a hajszálhasogatást...

De mindegy, belefáradtam már... úgyhogy én itt le is zárom a vitát, majd ha valaki akarja, folytatja."

Te hoztál érveket? Az nem érv, hogy xy-nak nem dönti el a meccsét, mert te szerinted nem. Ha szerinted nincs olyan, hogy CS-ben 1 pillanaton múlik egy meccs, akkor te vagy sosem cséztél, vagy egyszerűen visszamaradott vagy agyilag. Bocs, de erre nem lehet jobban mondani.

"Nem igazán értem miért erről vitáztok amikor a monitor válaszideje nem az input lag hanem azt hogy milyen gyorsan tudnak a pixelek színt váltani. Jobb válaszidő ugyanazon a hz-en élesebb képet eredményez mozgás közben. De kb ennyi. Ritkább esetben lehet rosszabb válaszideje egy 165hz es monitornak mint egy 144 esnek na ilyenkor kinél van előny."

Régen a frissítésről beszélünk, én mondtam már neki az elején, hogy a válaszidő nem erről szól.

Viszont 144hz és 165hz között nagyjából 1ms különbség van, mind input lagban, mind abban, hogy 2 frame között mennyi idő telik el.

A válaszidő, ahogy azt már felhívtam rá a figyelmet a ghostingon segíthet pl., pontosan azért, amit te is írtál.

2023. júl. 24. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!