Monitornal van észrevehető különbség 1ms 144hz es 2ms 165hz között? Vagy teljesen mindegy?
Mi a parasztvakítás, 3-as?
144hz és 165 között lényeges különbség nincs egyébként. Sőt, a 144 és 240hz között sem lényeges, legalábbis én nem vettem anno észre, hogy megtáltosodtam, mint 60->144 nél. Folyamatosabb a kép, picit minden gyorsabb, de olyan csoda nem történik már, mint amikor az ember kidobja a 60hz-es lószart.
1ms = 1 milliszekundum vagyis a másodperc 1 ezred része, szóval tök mindegy, hogy 1ms vagy 2ms.
Az, hogy 1msec vagy 2msec nincs olyan ember aki képes lenne észlelni. Egyszerűen a szem nem ilyen gyors. Ehhez kis érdekesség:
A pislogás idején kb. 100msec(!) időtartamig csukva van az ember szeme (ld. pl.: [link] )
A leggyorsabb mozgás amire az ember képes 7 msec, de már azt sem látja senki:
Ez még egy érdekes cikk a témában:
Ez 13msec-et ír, hogy ez a legrövidebb idő ami kell az embernek, hogy "lásson" egy képet. Ehhez képest is 10x rövidebb az 1-2 msec. Nem lesz érezhető különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!