Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot vegyek egyetemre?

Milyen laptopot vegyek egyetemre?

Figyelt kérdés
Legyen könnyű, gyors és jó az üzemideje. Akár használtan is szóba jöhet, de 250 ezernél nem szívesen fizetnék többer.
2023. jún. 10. 19:10
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%
Dell, Acer vagy HP bőven elég, Asus túlzás lenne. Minimum 8GB Ram, Windows 10-11 operációs rendszerrel. Ha akarsz benne lévő HDD-ről cserélhetsz SSD-re, de ha csak egyetemezésre kell akkor felesleges. A Proci mind1, mert azt nagyon csak játékoknál válogatják, bár egyetemre elég lesz egy i3 vagy ryzen 3.
2023. jún. 11. 11:57
 12/30 anonim ***** válasza:
24%

Veszekedés helyett vissza lehetett volna kérdezni mi a fenét akar az egyetemen a laptopjával.

Szövegszerkeszteni, multimédiára tök jó meg gyors a 8gen és a büdzsébe is belefér, de persze más is megfelelhet a célra. Ha játszani, vágni, renderelni akar vele, akkor persze, hogy erősebb kell, meg jó lenne dedikált videókártya is, de ezt ugye nem mondta a kérdező. Ahogy azt sem, hogy új vagy használt legyen...

Én is kérdezek azért.....ki a fene renderel laptopon aksiról egyetemen? Úgy tudom ott van áram a konnektorban és a kollégiumokban is szokott lenni.

2023. jún. 11. 12:19
 13/30 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy nem nagyon ismerem a laptopokat hogy milyen processzor meg videókártya van benne. Nem tudom mi-mit jelent. Amúgy én az ASUS Zenbookokat néztem. Eléggé tetszenek. Találtam egy Zenbook 14-et 210 ezerért használtan. Azt írja Ryzen7 4700U van benne. Nem tudom hogy az jó vagy rossz. Mondjuk úgyis csak akkor veszem meg ha felvettek, addig nyilván nem. Már elkezdtem nézegetni hogy mi a felhozatal csak lövésem sincs hogy mi számít jónak.
2023. jún. 11. 12:21
 14/30 anonim ***** válasza:
37%

#12 vagyok.

Ez pl jó lenne mindenre is, de annyira nem a könnyű fajta, kell a közelbe áramforrás.

[link]

Ezen nem fogsz játszani, de általános multimédiás felhasználásra megfelel, jó akkuüzemideje is van. Erre a felhasználásra asus zenbookot is tudom ajánlani (minőségi anyagok, jó teljesítmény, jó üzemidő, volt ilyen laptopom).

[link]

Ha grafikai munkákhoz keresel, akkor például ez a zenbook megfelelő lehet.

[link]

2023. jún. 11. 12:40
 15/30 anonim ***** válasza:
0%
A zenbookok jók szoktak lenni. Írd le mi a szakod kérdező és hogy mire használnád majd. Pontosabb választ tudnánk adni.
2023. jún. 11. 12:48
 16/30 anonim ***** válasza:
0%

"mi a fenét akar az egyetemen a laptopjával"

Használni.

"Szövegszerkeszteni, multimédiára tök jó meg gyors a 8gen"

És mindenben lassabb, mint egy új hardver.

"Ha játszani, vágni, renderelni akar vele, akkor persze, hogy erősebb kell"

Ha nem akar ilyet akkor ugyanannyiért inkább vegyen az új 3 év garis helyett egy 6 éves technológiájú használtat, ami nem tud annyit? Ebben mi a logika?

".ki a fene renderel laptopon aksiról egyetemen?"

Az csak egy szemléltető példa volt arra, hogy akkuüzemidőben sehol nincs a a régi hardver ( tökmindegy ki gyártotta) az újhoz képest.

2023. jún. 11. 13:44
 17/30 A kérdező kommentje:
Pénzügyre mennék, szóval gondolom oda nem kell nagy gépigény. Ettől függetlenül nem szeretnék gyenge gépet mivel kollégista lennék és azt használnám mindig és évekig. Játszani ritkán szoktam, általában csak Warships-et. A súly és a méret viszont tényleg nagyon fontos nekem. Nem szeretnék egy vastepsit hurcibálni mindenhova.
2023. jún. 11. 14:17
 18/30 anonim ***** válasza:
0%

14"-ban ennél jobb ajánlat nem nagyon van újonnan:

[link]

2023. jún. 11. 14:42
 19/30 anonim ***** válasza:
32%

"A súly és a méret viszont tényleg nagyon fontos nekem. Nem szeretnék egy vastepsit hurcibálni mindenhova."

Akkor arra a zenbook amit linkeltem vagy a nagyobb amit kinéztél, teljesen jó lesz.

John ezzel most aztán jólmegszontad. Használni tud egy terhességitesztet is digitális kijelzővel, a 8genes intelt is, amit kinézett azt is. Nem a többi válaszadóval kell kötekedni, hanem segíteni választani. Azzal, hogy általánosságba adott válaszokat fikázol egy általánosságba feltett kérdésre, nem sokat segítesz a kérdezőnek.

2023. jún. 11. 14:46
 20/30 anonim ***** válasza:
0%

"Használni tud egy terhességitesztet is digitális kijelzővel, a 8genes intelt is, amit kinézett azt is."

A 8genes intellel nem fog annyi ideig netlixezni akkuról, mint akármelyik új laptoppal az AV1 enkóder hiánya miatt. A felsorolt területek egyikén sem hozza azt az akkuüzemidőt, amit ugyanannál a feladatnál az újak tudnak. Mi lesz akkor ha elkezd lefonnyadni idővel az akku?

Nem a válaszokat fikázom, simán félrevezetitek a kérdezőt.

Normálisan kifejtettem, miért nem éri meg régi hardvert venni új árban, főleg 4 évre.

A linkelt Zenbook hardveresen tök jó és ezek korrekt cuccok, de ha választanom kell egy 250 000-res másfél évet használt laptop 8 hó garival és egy új nem ilyen fancy laptop 3 év garival opció közül akkor nincs az az isten, hogy eldobjak magamtól több mint két év garit.

"Nem a többi válaszadóval kell kötekedni, hanem segíteni választani."

Linkeltem, kétszer is, mindkét esetben újat. Nem válaszokat fikázok, hanem felhívom a figyelmet arra, hogy simán átqrnád szerencsétlent. Kinek vagy az új reggje?

2023. jún. 11. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!