Milyen laptopot vegyek egyetemre?
Veszekedés helyett vissza lehetett volna kérdezni mi a fenét akar az egyetemen a laptopjával.
Szövegszerkeszteni, multimédiára tök jó meg gyors a 8gen és a büdzsébe is belefér, de persze más is megfelelhet a célra. Ha játszani, vágni, renderelni akar vele, akkor persze, hogy erősebb kell, meg jó lenne dedikált videókártya is, de ezt ugye nem mondta a kérdező. Ahogy azt sem, hogy új vagy használt legyen...
Én is kérdezek azért.....ki a fene renderel laptopon aksiról egyetemen? Úgy tudom ott van áram a konnektorban és a kollégiumokban is szokott lenni.
#12 vagyok.
Ez pl jó lenne mindenre is, de annyira nem a könnyű fajta, kell a közelbe áramforrás.
Ezen nem fogsz játszani, de általános multimédiás felhasználásra megfelel, jó akkuüzemideje is van. Erre a felhasználásra asus zenbookot is tudom ajánlani (minőségi anyagok, jó teljesítmény, jó üzemidő, volt ilyen laptopom).
Ha grafikai munkákhoz keresel, akkor például ez a zenbook megfelelő lehet.
"mi a fenét akar az egyetemen a laptopjával"
Használni.
"Szövegszerkeszteni, multimédiára tök jó meg gyors a 8gen"
És mindenben lassabb, mint egy új hardver.
"Ha játszani, vágni, renderelni akar vele, akkor persze, hogy erősebb kell"
Ha nem akar ilyet akkor ugyanannyiért inkább vegyen az új 3 év garis helyett egy 6 éves technológiájú használtat, ami nem tud annyit? Ebben mi a logika?
".ki a fene renderel laptopon aksiról egyetemen?"
Az csak egy szemléltető példa volt arra, hogy akkuüzemidőben sehol nincs a a régi hardver ( tökmindegy ki gyártotta) az újhoz képest.
14"-ban ennél jobb ajánlat nem nagyon van újonnan:
"A súly és a méret viszont tényleg nagyon fontos nekem. Nem szeretnék egy vastepsit hurcibálni mindenhova."
Akkor arra a zenbook amit linkeltem vagy a nagyobb amit kinéztél, teljesen jó lesz.
John ezzel most aztán jólmegszontad. Használni tud egy terhességitesztet is digitális kijelzővel, a 8genes intelt is, amit kinézett azt is. Nem a többi válaszadóval kell kötekedni, hanem segíteni választani. Azzal, hogy általánosságba adott válaszokat fikázol egy általánosságba feltett kérdésre, nem sokat segítesz a kérdezőnek.
"Használni tud egy terhességitesztet is digitális kijelzővel, a 8genes intelt is, amit kinézett azt is."
A 8genes intellel nem fog annyi ideig netlixezni akkuról, mint akármelyik új laptoppal az AV1 enkóder hiánya miatt. A felsorolt területek egyikén sem hozza azt az akkuüzemidőt, amit ugyanannál a feladatnál az újak tudnak. Mi lesz akkor ha elkezd lefonnyadni idővel az akku?
Nem a válaszokat fikázom, simán félrevezetitek a kérdezőt.
Normálisan kifejtettem, miért nem éri meg régi hardvert venni új árban, főleg 4 évre.
A linkelt Zenbook hardveresen tök jó és ezek korrekt cuccok, de ha választanom kell egy 250 000-res másfél évet használt laptop 8 hó garival és egy új nem ilyen fancy laptop 3 év garival opció közül akkor nincs az az isten, hogy eldobjak magamtól több mint két év garit.
"Nem a többi válaszadóval kell kötekedni, hanem segíteni választani."
Linkeltem, kétszer is, mindkét esetben újat. Nem válaszokat fikázok, hanem felhívom a figyelmet arra, hogy simán átqrnád szerencsétlent. Kinek vagy az új reggje?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!