Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot vegyek az...

Milyen laptopot vegyek az egyetemre?

Figyelt kérdés
Megköszönném ha adnátok tanácsot, akár konkrét gépet/márkát is mondhattok. Alacsony illetve magasabb árkategóriájú opciókat is. Lényeg a gyorsasága és mondjuk egy minecraft is elfuthatna rajta. Apple gépekről vélemény? Azokból megteszi egy olcsóbb vagy akkor már érdemesebb egy drágábba befektetni? Köszi a válaszokat előre is!

2021. febr. 14. 15:35
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja és elfelejtettem hogy az üzemidő is fontos nekem. A mostani gépem fél órát ha kibír, az semmire nem elég...
2021. febr. 14. 15:39
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

új, 4 magos gépeket lehet nézni. Integrált grafika elég lehet (youtube videókat nézz!).

1035G1, 4300U a minimum, vagy jobb. (esetleg 3500U, vagy 10210U)

(jobbak: 4500U, 4600H (vagy már 5000 szériásak)... 1035G7 (jobb integrált grafika, de kb ez az amd szintje), 1065G7 (és itt is szibárognak a 11. generáció tagjai))

a többi: 8GB RAM, SSD, FHD kijelző.

extra: világító billentyűzet, tetszetős-strapabíróbb kivitel.

ha komolyabb játék, akkor: 1660Ti GPU legyen. vagy jobb. (2060, ... nincs alternatíva sajnos, ez meg kifogyott, 3060 meg már elég drága)

ja, és a méret nagyon fontos lehet. Az apple még nem jött ki normál méretű géppel arm chippel. Még mindig csak a macbook air 13" van kint M1 SoC-cal. nagyon jó teljesítmény, brutál üzemidő. árban is viszonylag jó. de picike...

Ugye új rendszer, a kompatibilitás kérdéses... minecraft túl népszerű ahhoz, hogy ne menjen már most, de nézz utána! nem ismerem a mac rendszereket, az ARM-osakat meg főleg nem.

A korábbi inteleseket nem gondolom versenyképesnek.

2021. febr. 14. 19:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Nekem tökéletes a 13” méret, könnyebb hordozni és nincs akkora súlya.:)
2021. febr. 14. 22:15
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt hittem tavaly, amikor megvettem a 13 colos Macbook Pro-m, hogy uh, hát ez kicsi lesz, de nem. Imádom és soha nem kellene nagyobb. Igaz az enyém még nem M1 chipes, de az aksi üzemideje az valami zseniális, ha mondjuk csak írok bele valamit, vagy böngészek, akkor egy 8-9 órát simán kibír úgy, hogy marad még majdnem 40% az aksiból, az M1 chipes meg ennél is többet bír, úgyhogy azzal nem lőhetsz mellé :)
2021. febr. 15. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!