Milyen laptopot vegyek egyetemre?
Ebben az irányban érdemes nézelődni.
240 000-ért 8gen i5-ös laptopot? Az nem kis átbszás :D
Ennyiért már bőven kapni zsír új laptopot 3 év garival:
#2.Csak amit te írsz az egy random notebook vacak anyaghasználattal, üzemidővel és garanciával.
Az pedig egy üzleti notebook, prémium anyaghasználattal.
Azért van különbség egy végfelhasználásra és egy üzleti vonalra szánt termék között, nem is kevés.
Nem barátom, nézd meg a linket, vannak fotók róla a taskmanagerről: i5-8250U.
6 éves üzleti notebook, prémium anyaghasználattal ami teljesítményben egy sapka szar.
Az üzemidővel kapcsolatban: az a render ami egy új notin lefut akkuról azt a 46Wh-s akkuval szerelt 8gen i5-ön biztosna nem fog lefutni! Egy új Ryzen 5 all core teljesítménye nagyjából a triplája a 8250U-énak, amit a Ryzen 5 lenyom 40Wh-ból ahhoz a teljesítménykülönbség miatt minimum 100Wh-ra van szüksége a régi i5-nek.
Ti ,akik ezeket a túlárazott használt szarokat tukmáljátok itt folyamatosan, ezért részesedést kaptok?
Ezen felül 1 és vs 3 év gari.
Nyilván kapok részesedést, azért ajánlom egy anonim fórumon.
A barátom féle megszólítás, meg a folyamatos személyeskedést, kb. minden 2. kérdés alatt nyugodtan megtarthatnád.
Annak ellenére, hogy azért esetek 60%-ban hasznos választ adsz, nem jogosít fel arra, hogy mást bírálj és kioktass.
A leírás valóban ellentmondásos volt.
Személy szerint én meg továbbra sem vennék 400-500 alatt újonnan notebook-t, az csak egy iránymutató darab volt. Tele van a használt piac business gépekkel, nem véletlenül írtam, hogy errefelé és nem kimondottan azt ajánlom.
A piacon lévő használt üzleti laptopok mind ilyen túlárazott hulladékok. Megetetik az embereket azokkal a sablonszövegekkel amiket te is felsoroltál ( felújított, minőség, zsanér, üzletiii ahhh ), miközben teljesítményét tekintve nagyjából majdnem mindegyik hulladéknak számít azért az árért.
Akármennyire is anoním ez a fórum, egy vásárlási tanácsadásnál a válaszainkért felelősségel tartozunk, leginkább azért mert akarva-akaratlanul félre tudjuk vezetni a vásárlókat, akik súlyos százezrek kicsengetése után szembesülnek a valósággal.
Ne vedd magadra: az elmúlt egy évben van egy visszatérő anoním tag aki mindig, mindenhova ugyanannak a boltnak a használt üzleti laptopjait ajánlja, pont ugyanolyan indokokkal mint te tetted. :)
"nem jogosít fel arra, hogy mást bírálj és kioktass."
Nem kioktattalak, csak leírtam miért hulladék az a cucc. Ha a kérdező vissza akarja ellenőrizni akkor így simán meg tudja tenni, ha esetleg tévedek akkor lehetőséget kap más hogy kijavítson és nem adunk rossz vásárlási tanácsot.
Nem rosszak az üzleti laptopok, csak nem 200-250 ezer körül 8. generációs procival. Én is 110 ezerért vettem Thinkpad T480s-t 2X8GB RAM-al, fél év garival, megbízható eladótól, ennyit szerintem megért, amire kell, bőven elég. Akksi már nem volt az igazi, azt cserélni kellett, ezen kívül minden okés vele. Egy elég remek gép.
X1 Carbon G6 például még mindig rohadt drága (talán a kicsi kínálat miatt) ahhoz képest, hogy a T480(s) már van 80-120 ezer körül, annyi felárat nem ér meg szerintem. Annak az árából már körülbelül tudsz venni 4xxx-es Ryzen procis T14-et, szintén megbízható eladótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!