Alaplap és proci cserénél, újra kell rakni a win10-et?
Vettem, egy új procit (i5-10400f) és egy hozzá való alaplapot (LGA 1200 foglalat).
Olvasgattam, valahol azt írják igen, valahol azt hogy nem kell újrarakni a win10-et.
Lapot már cseréltem én is W10 alatt, meglepődtem én is rajta, de minden gond nélkül felállt a rendszer pedig alapból úgy készültem hogy telepítenem kell.
Igaz relative házon belül volt Z490-ről Z590-es lapra.
Elméletileg nem, valójában amióta van TPM 2.0 elég sokan panaszkodnak, hogy fontosabb hardver (alaplap, proci) csere után gondok vannak az oprendszerrel, esetleg be sem bootol.
Érdemes számolni vele, hogy az adataidat kényelmesen le tudd menteni, és ne utólag kelljen ezzel szenvedni.
Az hülyeség, hogy a TPM 2.0 biztonság miatt nem bootolna be. Különben is Win.10-ről van szó, amihez semmilyen TPM 2.0 biztonság nem kell. De Win.11-nél is csak telepítésnél lényeges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!