Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha veszek egy Mac Mini-t, azt...

Ha veszek egy Mac Mini-t, azt össze tudom kötni a régi, 20 éves monitorommal vagy kell hozzá új monitor, egér, billentyűzet is?

Figyelt kérdés
Ahogy néztem, monitort nem adnak hozzá. Egy 17 éves számítógépet használok, de ez már annyira lassú és nem felel meg a mai követelményeknek.

jan. 18. 02:59
 1/5 anonim ***** válasza:
70%

Ha neked megfelel a régi monitorod akkor átalakítóval meglehet oldani a használatát.

Általában HDMI‑port van a Mac mini PC-n.

[link]

Gondolom a régi monitorodon csak VGA csatlakozás van és akkor venned kell hozzá egy HDMI-VGA átalakítót.

- vagy csak átalakítót veszel a régi kábelhez - attól függ milyen csatlakozása van a régi kábelnek

pl. - [link]

- vagy kábelt veszel

pl. - [link]

jan. 18. 05:36
 2/5 anonim ***** válasza:
38%
Mac Mini árának töredékéért veszel egy használt monitort.
jan. 18. 06:37
 3/5 anonim ***** válasza:
53%

Én egy tv készülékkel használom a Minit. HDMI kábellel lehet összekötni a gépet és a tv-t, vagy monitort. De az újak képesek USB-C-n is képet kiadni.

Ha túl régi a monitorod akkor lehet akár átalakítókat, adaptereket is beszerezni, de nem nagyon éri meg, mert ezek árából már egy sokkal újabb és jobb (használt) monitort, tv-t lehet vásárolni.

Billentyűzetet, egeret bluetooth-osat is és USB-st is lehet használni a Minihez. Az új Miniken csak USB-C van, úgyhogy az USB-A-s perifériákhoz kelleni fog egy USB átalakító, hub.

Sajnos ez van ha 10+ évig nem vált az ember gépet, elmegy mellette a világ, nem csak a gépek fejlődnek hanem a hozzá tartozó köcöllékek is és a végén mindent cserélni kell.

jan. 18. 08:47
 4/5 anonim ***** válasza:
54%
Össze tudod (adapterrel), de hang nem lesz, mert azt sem a VGA, sem a DVI nem visz át. Esetleg egy külön (drága) eszköz közbeiktatásával. Sosem értettem, miért nem hajlandó valaki drága gép mellé jobb/új monitort venni. Ha nincs rá pénz, vegyen olcsóbb gépet.
jan. 18. 08:56
 5/5 anonim ***** válasza:
54%
Nem kell már egy 20 éves monitorral kínlódni. Vegyél mellé egy normális újat.
jan. 18. 09:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!