Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD Ryzen 5 5600X processzorho...

AMD Ryzen 5 5600X processzorhoz milyen hűtőt vegyek?

Figyelt kérdés

Most fogom megvásárolni életem első számítógépét, viszont vacilálok a hűtésen. 65w fogyasztása van a processzornak, amihez elegendő egy be quiet pure rock 2, hisz 150 W TDP hűtés teljesítményre képes. Bár ezek csak számok, érdekelne, hogy akinek ilyen processzora van, milyen tapasztalata van, érdemes beruházni kicsit erősebbre? Másik gondolatom egy ID-COOLING ZOOMFLOW 240 XT V2, hisz árban ahhoz képest, hogy liquid cooler elég jó, vagy felesleges 5600x-hez vízhűtés? Ház airflow-ja nem tűnik rossznak, amit kinéztem DARKFLASH DRX70 Glass 3 első és egy hátsó venti van hozzá.

20.000 körüli hűtőket esetleg ha tudna valaki ajánlani?

#AMD #AMD RYZEN 5 5600X #be quiet! Pure Rock 2 #ID-COOLING ZOOMFLOW 240 XT V2
jan. 17. 16:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%

- Vízhűtés felesleges.

- Ez nem drága és jó hűtő - Thermalright Burst Assassin 120 - max TDP: 245W

[link]

jan. 17. 19:05
 2/11 anonim ***** válasza:
27%
Erre röhögve egy LC-CC120 is elég, a többi pénz mehet másra.
jan. 18. 09:59
 3/11 anonim ***** válasza:
10%
Nekem egy Deepcool AS 500 van rajta. Közepes méretű hűtő 140 es ventivel. Pont 20k körül kapható. Bőven elég rá. Nagyobb procival is elbírna
jan. 18. 23:04
 4/11 anonim ***** válasza:
29%

Minek? Ott van hozzá a gyári hűtő, ez nem egy 5800X amihez eleve nincs is és ahhoz is elég bőségesen egy ID-COOLING "akármi", pl SE-226-XT BLACK.

Az első kettő válaszoló által ajánlott több, mint elég, a Deepcool már felesleges túlköltekezés.

Inkább legyen jó a légáramlás a házban, mert feltehetsz akármilyen hűtőt, ha bent meg áll/pang a levegő.

jan. 19. 10:10
 5/11 A kérdező kommentje:
Gyári hűtő felejtős, alapból is gyenge, plussz ha szeretném egy kicsit húzni a későbbiekben a procit(persze maximum 4,6-ig, fölé nem igazán), akkor az a 20k körüli összeg nem vág földhöz, hogy ténylegesen ne engedje túlmelegedni.
jan. 20. 11:43
 6/11 anonim ***** válasza:
27%

OC-nincs sok értelme, ami valóban előre lépés lenne a 3D L3 Cache.

ZEN architektúrában nem rejlik valami sok tuningpotenciál.

jan. 20. 11:53
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem tényleges OC-ra gondolok, mivel alapjáraton a boostja 4,6GHz-en megy, viszont értelemszerűen a melegedése is növekszik ezzel. Mivel am4 config,( am5-öset nem terveztem, hisz egy normálisabb config saját pénzemnek megfelelően drága lenne) így a későbbi években, ha nagyobb teljesítményre szorulok, akkor ebből is tudok kihozni valamennyit, így a hűtőre is számolhatok, hogy megoldja ezt a problémát.
jan. 20. 12:02
 8/11 anonim ***** válasza:
27%

Nem számítottam ennyi lepontozásra, pedig a jó játék teljesítmény nyitja az X3D végződés.

Kérdező :

Továbbra is azt tudom mondani, hogy annyit nem lehet ebből kifacsarni, hogy érezhetően több legyen benne.

4,6GHZ fölé nem megy és mivel piszok hatékony CPU, ezért olyan komoly hűtés sem kell hozzá.

Inkább vegyél egy olcsóbbat, ha kevesled akkor 5800X3D.

jan. 20. 14:45
 9/11 A kérdező kommentje:
Pont ezért tettem fel a kérdést, hogy processzor tulajdonosok vagy akiknek tapasztalatuk volt vele, esetleg ismerik, milyen hűtőt használnak/használnának. A 4,6-osan használók különösen érdekelne.
jan. 20. 15:39
 10/11 anonim ***** válasza:
22%
Nekem 5600X van, és erre simán elég az ID Cooling SE213V2. Erre is kérem a lepontozást.
jan. 20. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!