Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A ryzen 5 5600X processzor...

A ryzen 5 5600X processzor kompatibilis a GIGABYTE B550M DS3H AC alaplappal?

Figyelt kérdés

2023. nov. 7. 15:46
 1/10 anonim ***** válasza:
37%
Igen, de az F10-es bios kell neki.
2023. nov. 7. 16:14
 2/10 anonim ***** válasza:
Alapvetően támogatja, de a szükséges bios verzió attól is függ, hogy az alaplapodnak mi a verziója.
2023. nov. 7. 16:18
 3/10 anonim ***** válasza:

A gyártó oldalán elérhető a processzortámogatási lista:

[link]

abban szerepel (F10-es vagy annál újabb BIOS - jelenleg F18c-nél tartanak: [link] - kell neki).

2023. nov. 7. 16:21
 4/10 anonim ***** válasza:
59%

#2: Igen, arra is ajánlatos ügyelni, hogy milyen revíziójú az alaplap, mert példának okáért az 1.7-es revíziónál (a #3-as hozzászólásban 1.0-1.3 revízió szerepel):

[link]

már FA vagy annál újabb verziójú BIOS-t (ennél a revíziónál FCc a legújabb):

[link]

ajánlanak.

2023. nov. 7. 16:25
 5/10 A kérdező kommentje:

Már megrendeltem őket csak rájöttem hogy nem csak az számít ha am4 es az alaplap meg a proci!

Cpu: [link]

Alaplap: [link]

2023. nov. 7. 17:02
 6/10 anonim ***** válasza:
Most már késő, de kérhetted volna bios frissítéssel és akkor nem érhet meglepetés.
2023. nov. 7. 18:49
 7/10 anonim ***** válasza:
58%

Így sem valószínű, hogy lesz meglepetés.

B550-es széria azért támogatni szoktam az 5. gen-t.

2023. nov. 7. 19:17
 8/10 A kérdező kommentje:
Ha netán “meglepetés” érne, nehéz bisot frissíteni?
2023. nov. 7. 19:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem. Ma már semmivel sem "nehezebb", mint egy programot telepíteni windows-ra. A gond akkor van, ha veszel egy alaplapot és egy processzort és a processzorodat nem támogatja az alaplapon levő bios. Ezt úgy tapasztalod meg, hogy összeszerelés után egyszerűen nem indul el a gép. Ez azért bajos, mert akkor kell szerezned valahonnan kölcsön egy olyan processzort, amit az alaplapon levő adott bios támogat és azzal kell frissítened a biost.

Ezért írtam, hogy kérhetted volna az alaplapot bios frissítéssel is. Egy 40-50 ezres alaplapnál az a pár ezer forint már nem oszt-szoroz. De ennek már nem sok jelentősége van, ha már megrendelted a lapot.

Egyébként szerintem nem kell aggódnod, mert valószínű, hogy új verziójú alaplap lesz, ami már támogatja a procidat.

2023. nov. 7. 20:24
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!
2023. nov. 7. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!