Megéri még ez a macbook?
Programtervező informatikus szakot fogom kezdeni jövőre, ehhez kellene majd egy laptop nekem, ami elkísér az egyetem végéig kb.
Bátyámnak van egy 2017-es macbook pro-ja (a 15 inches), amit átadna egy jelképes összegért. Szívesen átvenném tőle, de az kellemetlen lenne, ha utána egy évre rá már lecserélném.
Elsősorban programozásra használnám, tanulásra, netezésre, netflix, ilyenek. Jó választás lenne ez a gép? Elkísérne 3-4 évig még, vagy a közeljövőben rohamosan érezni fogom, hogy avul el?
7700HQ procival? Azért az talán még nem avul el a kívánt felhasználásra, szóval kihúzhatja. Nyilván már láthatóan gyengébb, mint a mostani belépő szint, de igazán nincsen gépigényes feladatod sem. Igpu meg viszi a 4K HDR tartalmakat is, ha arra lenne szükség. DGPU pedig szintén be tud segíteni, kisebb játékra simán jó... bár inkább a korabeliekkel érdemes próbálkozni.
Másik lehetőség alap felhasználásra:
Vagy egy kicsit minőségibb anyaghasználatú vostro-t vennék, vagy egyszerű belépő kategóriát.
16GB RAM, 500+SSD, magyar bill(? Világítással?)
Proci kb: amd 5300U felett, intel 1135G7 felett vagy 1215U felett
150-250 ezer között van a választék.
Szóval ha ilyesmi áron megkapod az almát, akkor szerintem jó leszel vele.
Igen, azzal a procival.
"Szóval ha ilyesmi áron megkapod az almát, akkor szerintem jó leszel vele."
Ennek a feléért adná. Persze rá kéne költeni egy keveset, mert pl átalakítók mindenképp kellenének.
A programtervező informatikus képzés eléggé Windows orientált, én a helyedben nem kínlódnék MAC géppel.
Már ott probléma lesz, mikor mondjuk C# kell majd, de ha pl Assembly lesz, ott végképp el fogsz vérezni a MAC géppel.
A jövőre azt jelenti 2024-ben? 7 éves notival nekiállni egy 3-4 éves képzésnek? Ez eléggé öngól lenne szerintem.
A 7 gen már most is hulladék, nem hogy évek múlva...
Mármint jövő szemeszterben.
#5: Ezt mire alapozod? Mitől hulladék az a processzor? És mi a baj a 7 éves notival? Ennek alumíniumháza van, nagyon masszív, és kb olyan, mintha most bontottam volna ki. Ha most vennék gépet 300-400 között, akkor kétlem, hogy nagyobb teljesítményt kapnék ssd, ram, proci terén. Tehát költsek el több pénzt valamire, ami rosszabb, de újabb? És az akkuidőről ne is beszéljünk. Ha nem egy másik mac-et vennék, akkor fele ennyi ideig fogja bírni, és még nehezebb/vastagabb is lesz.
#4: Ez viszont egy tök jó érv, ami elgondolkodtat..
"Ha most vennék gépet 300-400 között, akkor kétlem, hogy nagyobb teljesítményt kapnék ssd, ram, proci terén."
170 000-ért ennek a többszörösét kapod teljesítményben. Baromi nagy fejlődés volt az elmúlt 7 évben, ezt ma már az ultramobil peocik dond nélkül alázzák, értsd: a 170 000-res laptopok procijai ennek a teljesítménynek több mint a dupláját kínálják, fele-harmada fogyasztás mellett. Persze csilli-villi aluház nélkül. 400-ért már 6-8-10-szeres teljesítményt kapsz.
A hardverek durván fejlödnek, legfeljebb te ( és itt néhány másik válaszoló ) nem tudott erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!