Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri egy MacBook pro 13”...

Megéri egy MacBook pro 13” 2012MID 240gb SSD+500gb HDD 135.000.-Ft-ért?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdés adott. Az ára 135.000.-Ft lenne, megérne ezt megvenni, vagy inkább vegyél helyette egy Windowsos gépet 70ert?

Munkára kellene, weblap készítésére.

2021. febr. 16. 19:34
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
16GB RAM-al. Elfelejtettem oda írni.
2021. febr. 16. 19:37
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem éri meg 135-öt kifizetni egy 8 éves MacBookért..
2021. febr. 16. 19:42
 3/12 A kérdező kommentje:
De olcsóbban sem kapod meg, az a baj. Egy 2012-es 4gb ram 500gb hdd csak, olyan 80-100k
2021. febr. 16. 19:50
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha külön macos kell valamiért, és tényleg csak ennyi van rá, akkor talán elmegy. Inkább néznék macminit, aztán ahol használni akarom, ott lógna egy kábel a monitorból, meg vagy vinnék kisebb bt billentyűzetet és egeret, vagy tetszőlegeset otthagynék, részemről csak vezeték nélkülit. Ha nagyon fekve akarsz dolgozni, akkor jó szék kell, aztán mindegy, mid van. Igazság szerint az nem túl jó, ha összemosódnak a kontextusok, tehát mindenképp kell egy dolgozós asztal, ami csak arra van. Akkor meg full okafogyott a noti, főleg most, hogy még nomádkodni se nagyon tudsz vele. Ami egyébként a legtöbb ember életében megint csak egy igen túlgondolt baromság.
2021. febr. 16. 19:59
 5/12 anonim ***** válasza:
60%

"Egy 2012-es 4gb ram 500gb hdd csak, olyan 80-100k" >>

[link]

[link]

[link]

Ennyiért már tök értelmes, évekkel újabb notit kapsz, olyat is ami még garis! Ha kell az OSX a fejlesztői környezet miatt, vagy nyálat akarsz verni akkor nyugodtan írd le, de ne írj már olyat hogy ennyiért nincs ennél jobb PC alapú noti.

2021. febr. 16. 20:23
 6/12 A kérdező kommentje:

A macminire nem gondoltam meg egyébként. Nem a fekve a lényeg, hanem a hordozhatóság, így mindenképp laptop lesz.

Én egy szóval sem mondtam, hogy nem kapsz jobb notit, pont azt írtam, hogy vegyek inkább 70ert és Windowsost? Ami ugyanazt tudja kb. Így értettem. Nekem a fent említett gépen van, csak most tönkre ment az alaplap, ami 50-70K között lesz a javítása és az enyémben 8giga ram van és 500GB hdd ennyi. Ezért gondoltam egyébként.

2021. febr. 16. 20:40
 7/12 anonim ***** válasza:

Mondjuk így más.

Ha ilyened van és 8 évesen letérdelt benne az alaplap akkor semmi nem garantálja, hogy a következő ilyenben nem fog. Egyik oldalról sem vennék ilyen öreg notit - meg alaplap cserére sem költenék 70 000-ret.

Nincs valami másik út? Bontott alaplap vagy valami? Ez így baromi nagy lerántás.

2021. febr. 16. 20:46
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen, ezaz, hogy nem szeretnek 70et rá költeni. Nem tudom, hogy bontottan beszerelik-e nekem, vagy bármi. :/ Ezért gondoltam ezt a macbookot amit fent írtam, vagy tényleg 70-80-ért venni egy Windowsos gépet.
2021. febr. 16. 21:06
 9/12 anonim válasza:

Nekem egy 2010-es Macbook pro-m van és az azzal szerzett tapasztalatok alapján írnám le a véleményemet.

Valószínű tudod hogy a MacOS nem olyan mint egy windows. Nincs az, hogy amikor kijön egy új rendszer azt megint meg kell venni. Sima frissítésként le tudod tölteni.

A te általad választott Macbook nem tűnik rossznak,viszont most már nem érné meg.

1-2 éve amíg a Catalina volt a legújabb rendszer, addig még okés volt mert tudtad frissíteni rá a rendszert mivel támogatott volt.

Az újabb "big sur" pedig már nem támogatja magát a 2012-es laptopot.

Ez ha úgy nézed nem nagy probléma, mivel ugyanúgy tudod használni a rendszert, mivel a legtöbb program már nem fut el rajta (főként apple programok) mivel csak az új rendszert támogatják és arra is vannak optimalizálva (Final Cut, iMovie, stb.)

Röviden: Ha nem akarod használni az apple által forgalmazott letölthető programokat, és nem szeretnéd már az újabb frissítéseket letölteni mert szerinted a mostani jó, akkor vedd meg. Bár személyes véleményem szerint ennyiért már inkább várj egy kicsit, gyűjtsd a pénzt és vegyél újabbat.

2021. febr. 17. 08:15
 10/12 A kérdező kommentje:
Hmm. Elgondolkodtató amit írtál és igazad van. Lényegében ez már nem egy támogatott típus. Láttam egy MacBook air 2017-est 200.000.-Ft-ért. Igaz, ahhoz meg kell hozza rakjak na de lehet megérné. Még gondolkodom rajta. Mindenképp kell nekem valami így, mert nem tudok dolgozni, de lehet jelen állapotomban ez mindegy lesz.
2021. febr. 17. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!