Megéri egy MacBook pro 13” 2012MID 240gb SSD+500gb HDD 135.000.-Ft-ért?
Sziasztok!
A kérdés adott. Az ára 135.000.-Ft lenne, megérne ezt megvenni, vagy inkább vegyél helyette egy Windowsos gépet 70ert?
Munkára kellene, weblap készítésére.
"Egy 2012-es 4gb ram 500gb hdd csak, olyan 80-100k" >>
Ennyiért már tök értelmes, évekkel újabb notit kapsz, olyat is ami még garis! Ha kell az OSX a fejlesztői környezet miatt, vagy nyálat akarsz verni akkor nyugodtan írd le, de ne írj már olyat hogy ennyiért nincs ennél jobb PC alapú noti.
A macminire nem gondoltam meg egyébként. Nem a fekve a lényeg, hanem a hordozhatóság, így mindenképp laptop lesz.
Én egy szóval sem mondtam, hogy nem kapsz jobb notit, pont azt írtam, hogy vegyek inkább 70ert és Windowsost? Ami ugyanazt tudja kb. Így értettem. Nekem a fent említett gépen van, csak most tönkre ment az alaplap, ami 50-70K között lesz a javítása és az enyémben 8giga ram van és 500GB hdd ennyi. Ezért gondoltam egyébként.
Mondjuk így más.
Ha ilyened van és 8 évesen letérdelt benne az alaplap akkor semmi nem garantálja, hogy a következő ilyenben nem fog. Egyik oldalról sem vennék ilyen öreg notit - meg alaplap cserére sem költenék 70 000-ret.
Nincs valami másik út? Bontott alaplap vagy valami? Ez így baromi nagy lerántás.
Nekem egy 2010-es Macbook pro-m van és az azzal szerzett tapasztalatok alapján írnám le a véleményemet.
Valószínű tudod hogy a MacOS nem olyan mint egy windows. Nincs az, hogy amikor kijön egy új rendszer azt megint meg kell venni. Sima frissítésként le tudod tölteni.
A te általad választott Macbook nem tűnik rossznak,viszont most már nem érné meg.
1-2 éve amíg a Catalina volt a legújabb rendszer, addig még okés volt mert tudtad frissíteni rá a rendszert mivel támogatott volt.
Az újabb "big sur" pedig már nem támogatja magát a 2012-es laptopot.
Ez ha úgy nézed nem nagy probléma, mivel ugyanúgy tudod használni a rendszert, mivel a legtöbb program már nem fut el rajta (főként apple programok) mivel csak az új rendszert támogatják és arra is vannak optimalizálva (Final Cut, iMovie, stb.)
Röviden: Ha nem akarod használni az apple által forgalmazott letölthető programokat, és nem szeretnéd már az újabb frissítéseket letölteni mert szerinted a mostani jó, akkor vedd meg. Bár személyes véleményem szerint ennyiért már inkább várj egy kicsit, gyűjtsd a pénzt és vegyél újabbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!