Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Macbookhoz milyen monitort...

Macbookhoz milyen monitort ajánlotok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy Macbook Pro-m és szeretném picit nagyobban látni a dolgokat, amúgy is programtervezést tanulok, kellene a nagyobb kijelző.

Tanulmányamiból adódóan programzoásra kell csak (nem végok videót és társai)

Rólam röviden annyit, hogy van még mellé egy asztalim, és mellé egy setup, azzal tökéletesen megvagyok, de tanuláshoz és egyetemre a Mac-et használom, az asztali csak szórakozásra van, meg Linuxra.

Próbáltam az asztali monitorral (24 colos Samsung hajlított, valami 30-40 volt), de egyértelműen, nem Retina, és az arány sem egyezik.

Ti miket használtok? Milyen tippeket tudtok adni? (Ha lehet nem valami horribilis áron, a laptop ellenére nem akarok a kijelzőre is ugyanennyit költeni)

Köszi mindenkinek előre is a segítésget. Ha valamit kihagytam szóljatok.

2021. febr. 4. 15:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
én egy 43-as samsung 4k tv-t használok a Mac mini-vel. nem rossz :D
2021. febr. 4. 16:30
 2/6 A kérdező kommentje:

Koszi szépen! És jól látszik minden? Nem vágja le a képet?

Nekem ezzel az volt a baj, hogy úgy nézett ki mint valami zsugortitott sz@r :D

2021. febr. 4. 16:59
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A beállítások › kijelzők lapon van egy alulpásztázás nevü csúszka, ott lehet állítani a levágást.

illetve a tv-n (talán a monitorokon is??) lehet állítani a levágást, méretezést, nagytást, stb. (16:9, 4:3, stb.)

Össze kell állítgatni hogy jó legyen. Nem feltétlenül ismeri fel a Mac, hogy mi van.

Nekem macbookom nem volt még, de ott asszem még más beállítások is vannak a kijelzők lapon - nagytás és egyebek.

Ha a Felbontásnál a mérezettre ALT-al (Vagy CMD-vel...) együtt kattintasz akkor más felbontások is meg fognak jelenni!

2021. febr. 4. 17:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Koszi mégegyszer! :)
2021. febr. 4. 17:50
 5/6 anonim ***** válasza:
4K alatt nem vennék a helyedben. Én próbáltam 27” 1440p-vel, de a laptop kijelzője után csalódás volt. Mojave óta másabb a betűk renderelése, ami normális képátlónál 4K alatt ronda, pedig próbáltam a beállításokban is a betűk simítását állítani, aztán meg terminal paranccsal is lehet subpixel élsimítás erősséget állítani 0-3 között, de egyikkel se voltam elégedett.
2021. febr. 4. 18:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2021. febr. 4. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!