Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől mehetett tönkre az SSD?

Mitől mehetett tönkre az SSD?

Figyelt kérdés

Januárban vettem asztali gépbe, 128 GB, Acaper típus.

Rá telepítettem a Windows 10-et, 2 hete hirtelen nem bírtam bekapcsolni a gépet, azt hittem, hogy az alaplap ment tönkre.

Ma megnéztem külső dokkolóval laptopon illetve 2 alaplappal is, sajnos tönkre ment, nem észleli semmi sem.

Mitől mehetett tönkre 1 hónap alatt?

2023. márc. 5. 00:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Elektronikai alkatrész. Mindig vannak hibás alkatrészek sajnos. Ez pedig nem is egy top minőség, szóval ez is közre játszhat... de mivel maga az SSD egy faék egyszerűségű termék, pár chip és egyéb alkatrész egy nyák-on, így esélyesebb, hogy valami táphiba tette tönkre, pl ingadozó feszültség, amire az SSD érzékenyebb volt.

Mindegy... lényeg a lényeg: küldheted garanciába.

2023. márc. 5. 00:45
 2/9 anonim ***** válasza:
Gariban cseréltesd..
2023. márc. 5. 01:19
 3/9 anonim ***** válasza:
Szétverted kalapáccsal
2023. márc. 5. 02:25
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia uram,

lehetett, elektronikai hiba anyaghiba, is de a tápegység, is lehet hibás.

2023. márc. 5. 03:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Bármi oka lehet.

Nekem volt egy OCZ első körben, ment 1 évig aztán kakukk.

Az SSD (akármelyik tip NVM, SSD, stb) rendszernek való vagy kiszolgálónak de csak a prémium verzió ami átlag embernek megfizethetetlen.

fontos adat C:\-n soha, csak is a rendszer, minden más HDD-n

vagy folyamatos/időzített backup HDD-re.

2023. márc. 5. 11:22
 6/9 A kérdező kommentje:

Utolsó! Hasonló eredményre jutottam.

Sajnos a notebookban haldoklik a HDD, e helyére egy 200-250 GB-os SSD a terv, de csak is Windows 8.1-el, a Win 10 az megfingatja...

Van egy külső 2.5-es olvasóm, abba HDD lesz véve, az egy nagyobb kapacitású, ezen lesznek filmek meg egyebek tárolva.

2023. márc. 5. 11:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Az ultragagyi (olcsó) ssd magát szivatta meg, nem a win10 volt az oka. Win10-nél öregebb rendszert már nem érdemes használni mert nem támogatottak, az újonnan felfedezett biztonsági résekre már nem érkezik azokra javítás.
2023. márc. 5. 11:57
 8/9 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Ez milyen?

[link]

2023. márc. 5. 12:01
 9/9 anonim ***** válasza:
55%

Win10-nél öregebb rendszert már nem érdemes használni mert nem támogatottak, az újonnan felfedezett biztonsági résekre már nem érkezik azokra javítás.

Tudsz Te is akkora baromságokat mondani, és mégis sorolj már fel pl itt Mo.-n olyan gépeket amiket így megtámadtak otthoni user-ről beszélünk!

Nem azért omlott össze a rendszer, lett vírusos, mert megtámadták, hanem mert minden szart letöltesz amiben már eleve benne van a vírus.

offline gépekről meg már ne is beszéljünk.

De mondok még valamit:

odamész a pénzkiadó ATM-hez és képzeld XP fut rajta, és néhányon már Win7,

de 10-t egyiken se látsz még.

2023. márc. 5. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!