A számítógép nem kapcsol be. Mi mehetett tönkre?
Szóval tegnap este kikapcsoltam és ma reggel már nem kapcsol be. A ventik sem pörögnek fel.
Volt egy eset kb fél éve amikor a táp elfüstölt új videokártyára váltáskor, szerintem attól lehet. Mi mehetett benne tönkre? (természetesen minden kérdésre válaszolok)
Valószínűleg a táp.
Akkor szokott ilyet.
Érdemesebb nagyobbat watt teljesítményűt vásárolni bele mint a mostani ami volt.
Sokszor az az oka hogy tönkremegy hogy több áramot igényel a gép mint amennyit a tápegység adni tud neki.
És ez hamar kikészíti így a tápegységet.
Privátban discordon megbeszéltük mert túl sok kérdés/válasz egy komplett hibakeresés.
Leírom a lényeget hátha más is így jár. A bekapcsoló gomb ment tönkre.
A két tüske rövidrezárásával ki lehet zárni ezt a fajta hibát.
Ezt egy rendszergazda írta anno a vargáné és társa tápokról. Azóta is sírok rajta ha olvasom.
"a nagyon durva az volt, amire 1ébként jól bepörögtem, hogy renccergazda munkatársam gépe mögött variáltam a szekrényben, eccercsak ku.rv@n@gy durranás, és a fejem mellett kb 2 centivel, pont a szemem magasságában utánégetővel elhúzott pár kondi belső/külső/láb anyámkinyna... a táp elkezdett füstölni, de mint az állat, én meg csak ott álltam, le voltam merevedve, asse tuttam micsináljak, burítsak bele egy vödör vizet, de nincs is vödröm.... má majdnem kiléptem a poroltóér, amikor kicsit alábbhagyott a füstokádás, közbe zizegett, meg mintha égett volna belül, de aztán megadta magát. "
"...semmi baja nem lesz túlterheléskor, mert az alkatrészek sokszorosan túl vannak méretezve"
Nos pont az a helyzet hogy nincsenek túlméretezve. Az árverseny ezt nem engedi meg.
Mindenből épp csak annyit tesznek bele amennyi feltétlenül szükséges.
Szerintem a védelmet kevered a túlméretezéssel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!