Mi mehetett tönkre? Alaplap? Tápegység? Zárlatot okoztam?
Építettem egy PC-t. Rendeltem bele egy LED-szalagot, bedugtam a megfelelő helyre, alaplap alkalmazásával állítható a szín, stb. Bekapcsoltam a gépet, kipróbáltam, hogy működik-e, de nem ragasztottam be a gépházba teljesen, amig nem voltam biztos a fix helyében... Nyilván le is esett a helyéről és ahogy próbálgattam, hogy hol legyen a helye, valószínűleg zárlatot okozhattam valahogy... A gép saját magától kikapcsolt. Kihúztam a tápot, vártam kicsit, de amikor újra bedugtam, azonnal bekapcsolt. Már ez furcsa volt, de elsőre se kép-se hang. Újra ki, aztán be és csak néhány próbálkozás után kapcsolt be a gép "rendesen". Start menü, kikapcs, viszont a gép maga kikapcsol, de az összes ventilátor, beleértve a processzor hűtőjét is bekapcsolva maradnak. Ekkor már a bekapcsoló gombra egyáltalán nem is reagál. Úgyhogy újra kihúz-bedug procedúra és csak úgy indul el. Mit tehettem tönkre? Mi történhetett? Tudom ellenőrizni valahogy, hogy mi a baj?
(ja és igen, hetekig tökéletesen működött, szóval nem valami építési hiba)
A válaszokat előre is köszönöm :)
Én kiszedném a házból azt a ledszalagot(ha még eddig nem tetted meg) és anélkül indítanám, hátha az zavar be. Aztán ha a led nélkül is produkálja a hibát, akkor jó eséllyel tényleg valami kisebb zárlatot csináltál, ami nem ölte meg a lapot, de valamit elrontott.
Akár veheted kioktatásnak is, nem érdekel, de bekapcsolt gépben nem turkálunk, nem igazgatunk, próbálgatunk led szalagot, meg semmit, mert ez történik. Ettől függetlenül remélem, hogy nincsen nagy baja és meg fog oldódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!