Milyen tápegységet ajánlotok egy AMD RX480 OC, és egy I5 3470 3.20 MHZ-hez? A ram 8GB a többi gyári alkatrész Pc: Acer Veriton M4620G A mostani egy FSP 500W de tönkre mehetett mert laggolnak a játékok és utána kikapcsol a gép.
500 wattnak elégnek kellene lennie, de akkor vegyél 600 wattosat.
Én 1,5 hónapja vettem szintén FSP-t, Hyper K 600-at, nagyon jól bírja
Mondjuk most 19k.... én még 16-ért vettem.
De azért érdemes lenne megnézni más is, mert csak a táo miatt nem feltétlenül kellene lagolniuk a játékoknak.
nem melegszik túl valami? nézted a hőmérsékleteket? ki vannak takarítva a hűtőbordák?
Túlmelegedés nem volt mert leszedtem a gépház oldalát és egy szobaventillátorral hűtöttem,így a kártya felülete is picit melegebb volt szobahőmérsékletnél. Azonban most jött egy kék halál játék közben aminek egyáltalán nem örülök. Hiba kód:WHEA UNCORRECTABLE ERROR. A videokártya egyébként tegnap jött vissza szervizből frissen újragolyóztatva (reballing) és kitakarítva. Egyszer csak narancs sárga képernyő és ez a kékhalál.
A gép Januárban lett újratelepítve windows 10 prora. Kérlek segítsetek mert tényleg nemtudom már mit tegyek hogy működjön
"Csak a videókártyád 300 wattot meg tud enni."
Ez eléggé hajmeresztő állítás.
Az AMD Radeon RX 480 egy darab 6 tűs PCIe tápcsatlakozóval rendelkezik ( [link] ), ami 75 W-tal terheli meg maximum a 12 V-os ágat. Ehhez jön a PCIe aljzat, ami a 12 V-os ágon max 75 W-tot, a 3,3 V-os ágon max 9,9 W-tot vesz fel ( [link] ).
Ez összesen 160 W.
"A proci 77 Wattos."
Az a TDP-je ( [link] ) - de tervezés során jó kiindulási alap.
Ha mindent egybevetünk, nem lesz több 400 W-nál az össz tápfelvétel. Ehhez egy 500 W-os minőségi tápegységnek elegendőnek kellene lennie - mint a gyártó honlapján levő specifikáció is javasolja: [link]
Az általad linkelt tápegység-kalkulátor is alátámasztja ezt:
Kérdező:
"tegnap jött vissza szervizből frissen újragolyóztatva (reballing)"
Na ez a topiknyitó kérdésedben elhallgatott apróság lehet inkább a gond okozója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!