Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagy pazarlás éjszakára...

Nagy pazarlás éjszakára bekapcsolva hagyni a számítógépet?

Figyelt kérdés

8-10 óra használat nélkül.

Monitor nyilván kikapcsol.

2023. febr. 14. 14:47
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Semmilyen feladatot nem végezne éjszaka a gép.

Az érdekelne igazából, mennyire hatna ez ki a villanyszámlára. Például a telefontöltők fogyasztása elhanyagolható. Érdekelne, hogy a gép ehhez képest mennyire lenne megérezhető a villanyszámlán.

2023. febr. 14. 17:30
 12/24 anonim ***** válasza:
Pont előtted írták: 55 és 75 W között fogyaszt 8-10 órán át. A többit számold ki.
2023. febr. 14. 18:01
 13/24 anonim ***** válasza:
58%
Kérdező, te tényleg ennyire balpénisz vagy? Odaírtam, hogy éjjel 5 W-ot fogyaszt, beszorzod az órákat az 5 wattal, osztod ezerrel, hogy kilowattórát kapjál, és azt megszorzod a tarifával. Tudod, mit mondott Eddie Prue Raymond Chandler könyvében? Senki sem lehet annyira süket, mint amilyennek maga tetteti magát.
2023. febr. 14. 18:29
 14/24 A kérdező kommentje:

Jó, mondjuk eddig is tudtam, hogy okoskodók és jól megmondók vannak itt gyakorin. Kíváncsi lennék, csak fotelhuszár vagy-e, vagy a szemembe is meg mernéd-e mondani a véleményed. Mondjuk holmi vadidegen tutit jól megmondó gyakoris fotelhuszárok véleménye sosem érdekelt. Azt se tudod, ki vagyok, itt osztod az észt?

Most egyébként a 6. nyelvvizsgámra készülök, szóval így emlegesd, hogy mekkora hülye vagyok.

De minek jársz ide, ha nem tudsz a kérdésekre normálisan válaszolni? A koromat se tudod! Te sosem volt, hogy valamit elsőre nem értettél, vagy félreértettél valamit? Remélem, neked is így beszólnak majd akkor.

Ha nem tudsz válaszolni, vagy nincs rá türelmed, vagy úrrá lett rajtad a frusztráció, bátran arrébb lehet görgetni! Majd válaszol más, vagy nem.

Nagyon sajnálom, hogy ilyen frusztrált életed van.

Nagyon gyakori, hogy az emberek nem értenek mindent elsőre, vagy félreértenek dolgokat, akkor te a környezeteddel is ilyen türelmes lehetsz, imádhatnak érte, képzelem.

Engem az érdekelne, mennyibe kerülhet kb., ha egész éjjel megy a számítógép. Körülbelüli összeg. Ha valaki meg tudja írni, köszönöm, ha nem, akkor görgessen tovább! (Nem érdekel, hogyan tudom kiszámolni.)

2023. febr. 14. 19:04
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Ez attol függ, hogy milyen gép. Cpu, videókártya, egyebek. De ha 40-100W fogyasztást számolunk, akkor legrosszabb esetben is max 1.5kwh a fogyasztása az egész estére levetitve.

Ami olyan 60-80 forint éjszakánként.

2023. febr. 14. 19:23
 16/24 A kérdező kommentje:

15. Köszönöm szépen, erre voltam kíváncsi! Nem kellett pontosan, csak úgy kb.

A 13. még annyit, mivel a tarifát nem tudom, ezt kiszámolni se tudnám. Tudod, kétismeretlenes egyenlethez egyenletrendszer kellene, az meg itt nem állítható fel. Számos oka lehet, amiért nem tudja valaki a tarifát (pl. albérletben a főbérlő tudja). Ha szerinted emiatt "balpénisz" vagy "süket" vagyok, az a te véleményed, és engem teljesen hidegen hagy. Szerintem másoknak se írd le a véleményed, mert őket sem fogja érdekelni, és Raymond sem. ;) Sokkal tovább fog tartani a billentyűzeted, ha nem írod le mindenkinek, mennyire nézed hülyének, és csak a kérdésekre válaszolsz.

2023. febr. 14. 19:50
 17/24 anonim ***** válasza:
58%

A kérdésedre válaszoltam a #10-ben. "átlag fizetés 5 tízezredrésze" Kikapcsoltra. Azt persze vagy észre nem vetted, vagy nem értetted. Hát innen kezdődik a baj. Működésre meg... ott van a teljesítményigény, arányosítani kell. Neked az olyan nem megy, hogy ha egy kifli 40 fillér, akkor öt kifli mennyi?

A nyelvvizsga meg nem érdekel, hacsak nincs közte CPE.

A tarifa a neten megtalálható. :D

2023. febr. 14. 19:58
 18/24 anonim ***** válasza:

Bocs, előbb elküldtem:

De ha azelőtt olvasom, hogy hat nyelvvizsgád van, akkor nem fordítok rá időt és energiát, hogy megkeressem neked mit fordított anno a könyv fordítója, hogy magyarul mit mondott Eddy Prue.

(Raymond Chandler világhírű író volt)

2023. febr. 14. 20:20
 19/24 A kérdező kommentje:

Lehet, meglepő, de nem a #10-ben írt válaszodra reagáltam. Azt a válaszod észrevettem már korábban. Csak te azt hitted, hogy nem. Hát innen kezdődik a baj. Csak mert egyszer válaszoltál valami aránylag jót, nem jelenti azt, hogy utána a következő böfögésed előtt hanyatt fogom vágni magam.

A gugli használatával nagyon sokan nincsenek tisztában, így ha én sem, emiatt felesleges hülyének nézni a másikat.

Köszönöm, nem irodalomról diskurálni jöttem ide, de ha már említed, én inkább Schillert, T.S. Eliotot, Balzacot szeretek olvasni, leginkább eredetiben. Nyugodt lehetsz, CPE-vel nagyjából egyenértékű papírom van az angolról, amúgy 3 nyelv felsőfok.

Azon mondjuk jobban meghatódtam volna, ha Raymond helyett egy régi műre, pl. a Beowulfra tudsz hivatkozni.

Jobb dolgom is van, mint hosszasan írogatni egy névtelen fórumon, így be is fejezem, ennyi időre nem is szoktam feljönni ide.

Bár nem tudom, minek pazarlom rád, egy teljesen ismeretlen vadidegen emberre az időmet, mert jobb dolgom is van.

2023. febr. 14. 21:33
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha minden éjszakán eljátszod ezt, akkor párszáz ft. Tehát nem a villanyszámla a lényeg, hanem az, hogy amúgy neked nem fájna semmibe leállítani... de felőlem felkapcsolhatod az összes izzódat, meg felnyomhatod a fűtést is 25 fokra nyitott ablakoknál. Kutyát sem érdekli.
2023. febr. 14. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!