Nagy pazarlás éjszakára bekapcsolva hagyni a számítógépet?
8-10 óra használat nélkül.
Monitor nyilván kikapcsol.
Én szoktam, mert baromi lassú a net és sokáig tart leszedni egy-egy játékot.
Szerintem havi 1-2 alkalomnál nem ezen fog múlni, az órajel használat hiánya miatt úgyis le van korlátozva a béka feneke alá, elköltesz rá 1-200 Ft-ot/alkalom.
Egy szóval nem mondtam, hogy be van kapcsolva éjjelre. Azt pláne nem, hogy minden éjjelre. Csak feltettem egy kérdést, hogy pazarlás-e. Ötöske, találj magadnak valamit, amivel a frusztrációdat levezeted, mert nem tűnsz százasnak. Se gázkazánom, se autóm nincs, te nagyokos.
Nagysjágrendileg kb. mekkora lehet a költsége egy éjszaka bekapcsolva hagyott számítógépnek? Tudom, függ ettől-attól.
Attól függ mire, milyen gép.
Nekem van egy otthoni szerverem, 024 megy. Torrent megy rajta délutánonként, illetva ha szükségem van rá, akkor szinkronizálja a képeimet meg egy csomó más feladat. Idle-ben kikapcsol a merevlemez, és 25W-ot fogyaszt.
Ha megy a merevlemez, kis feladat van, akkor 42W-ot.
Szóval ha semmit nem csinálsz vele, akkor nyugodtan kikapcsolhatod. Ha nem akarod, hogy elvesszen az aktuális munkameneted, akkor lehet hibernálni: ez lementi a tárhályre a ram tartalmát, tehát úgy kapcsol ki a gép, hogy tudod ott folytatni, ahol abbahagytad. Vagy a másik az alvó mód: ebben az esetben csak a memória kap áramot, hogy megtartsa a benne levő adatokat. Ennél nem kell várni betöltásra. Azonnal folytatható a munkamenet. Viszont áramszünet esetén elveszik. Ez kb 5W-ot fogyaszthat, de még sosem mértem le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!