Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagy pazarlás éjszakára...

Nagy pazarlás éjszakára bekapcsolva hagyni a számítógépet?

Figyelt kérdés

8-10 óra használat nélkül.

Monitor nyilván kikapcsol.

2023. febr. 14. 14:47
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem cisnál semmit a gép, akkor értelme nem sok van bekapcsolva hagyni.
2023. febr. 14. 14:49
 2/24 anonim ***** válasza:
72%
nagy
2023. febr. 14. 14:50
 3/24 anonim ***** válasza:
86%

Én szoktam, mert baromi lassú a net és sokáig tart leszedni egy-egy játékot.

Szerintem havi 1-2 alkalomnál nem ezen fog múlni, az órajel használat hiánya miatt úgyis le van korlátozva a béka feneke alá, elköltesz rá 1-200 Ft-ot/alkalom.

2023. febr. 14. 14:50
 4/24 anonim ***** válasza:
83%
Ha belefér a költségvetésedbe, akkor neked nem. Ha semmi célja nincs az üresjáratnak, akkor ennyi erővel ki is lehetne kapcsolni. Vagy ott az alvó állapot, hibernálás lehetősége is, amivel gyorsabban lehet folytatni a félbehagyott munkát, mégsem kell érte a teljes konfignak áramot adni (utóbbi esetén a RAM állapota a háttértárra kerül írásra majd indításkor beolvasásra, előbbi esetén a RAM áram alatt marad tartva, a többi hardver leáll).
2023. febr. 14. 14:52
 5/24 anonim ***** válasza:
18%
Gondolom a vasalót se szoktad kihúzni. A házban mindig minden világítás be van kapcsolva, a gázkazán fűtés is nonstop megy, csak ablaknyitással szabályzod télen a hőmérsékletet, az autód motorját sem állítod le éjjelre, mert minek, holnap úgyis indíthatnád újra... 🫣
2023. febr. 14. 14:58
 6/24 A kérdező kommentje:

Egy szóval nem mondtam, hogy be van kapcsolva éjjelre. Azt pláne nem, hogy minden éjjelre. Csak feltettem egy kérdést, hogy pazarlás-e. Ötöske, találj magadnak valamit, amivel a frusztrációdat levezeted, mert nem tűnsz százasnak. Se gázkazánom, se autóm nincs, te nagyokos.

Nagysjágrendileg kb. mekkora lehet a költsége egy éjszaka bekapcsolva hagyott számítógépnek? Tudom, függ ettől-attól.

2023. febr. 14. 15:52
 7/24 anonim ***** válasza:
39%
Ugyanannyit fogyaszt a gép éjjel is mint nappal, ha terhelve van pl egy hosszúúú videotömörítéssel.
2023. febr. 14. 15:59
 8/24 anonim ***** válasza:
Ha csak azért hagyod bekapcsolva, mert miért ne, az nyilván pazarlás. Ha oka van annak, hogy úgy hagyod, akkor viszont nem hinném. Én is szoktam úgy hagyni éjszakára, ha szimuláció, renderelés, nagy fájlok letöltése vagy bármi hasonló miatt fontos hogy menjen. Ilyen esetekben a megspórolt idő számomra többet ér, a villanyórának meg majdnem mindegy hogy nappal pörgetem le az energiamennyiséget, vagy éjjel. (Valójában még jobban is járhatsz vele, mert bizonyos tarifáknál az éjszakai fogyasztás kedvezőbb, mint a nappali)
2023. febr. 14. 16:34
 9/24 anonim ***** válasza:

Attól függ mire, milyen gép.

Nekem van egy otthoni szerverem, 024 megy. Torrent megy rajta délutánonként, illetva ha szükségem van rá, akkor szinkronizálja a képeimet meg egy csomó más feladat. Idle-ben kikapcsol a merevlemez, és 25W-ot fogyaszt.

Ha megy a merevlemez, kis feladat van, akkor 42W-ot.

Szóval ha semmit nem csinálsz vele, akkor nyugodtan kikapcsolhatod. Ha nem akarod, hogy elvesszen az aktuális munkameneted, akkor lehet hibernálni: ez lementi a tárhályre a ram tartalmát, tehát úgy kapcsol ki a gép, hogy tudod ott folytatni, ahol abbahagytad. Vagy a másik az alvó mód: ebben az esetben csak a memória kap áramot, hogy megtartsa a benne levő adatokat. Ennél nem kell várni betöltásra. Azonnal folytatható a munkamenet. Viszont áramszünet esetén elveszik. Ez kb 5W-ot fogyaszthat, de még sosem mértem le.

2023. febr. 14. 16:48
 10/24 anonim ***** válasza:
Az én asztali gépem akkor, ha be van kapcsúva, kb 55 és 75 W között igényel, szoftverhasználattól függően. Kikapcsolva meg 5 W-ot. Kinek ez mennyire fáj. 1000 évre kiszámolva nyilván meglepő összeg jönne ki, de ez akkor is csak egy átlag fizetés 5 tízezredrésze.
2023. febr. 14. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!