Tényleg ennyire nehéz a monitor vásárlás?
17-es kommentelő
"Mondjuk nem értem volt egy régi monitor ami nem volt ips mégis tökéletes volt a betekintési szöge és éles képe volt."
Csak nem CRT monitor volt?
Ez egy 19 colos 16:9 lcd volt
Daewoo LM1910W
Mégha TN is volt akkor is minden szögböl tökéletesen láttam és nagyon éles képe volt komolyan,asztalon az ikonok nagyon élesek voltak és nem elmosottak..Megvoltam vele elégedve.
5 monitornak a típusa
SAMSUNG MY20WS
BenQ G925HDA
Hanns-G HA195ABB
Dell E1911f 19
ASUS VW193
Ezeket találomra vettem a jofogásrol,vateráról.
ma 08:57
"TN panel kerülendő"
azért lehet kivétel közte lásd a 22 válaszomban a Daewoo LM1910W
Egyrészt ez nem 16:9 hanem 16:10 arányú monitor (1440x900) másrészt valami régi TN panel. Ha az ikonok életlenek a mostani monitorokon ott nem a TN panel a hibás, hanem valami más. Pl. analóg VGA kábellel használod és nincs jól beállítva a phase/clock, vagy esetleg nem a natív felbontáson használod, mert ugye az LCD monitorok csak natív felbontáson élesek.
Szóval: milyen monitorokat próbáltál és milyen kábelt/felbontást használsz?
Egyébként itt egy hasznos oldal a monitor beállításához: [link]
ma 09:49
"Ezek régi monitorok, valószínűleg mind TN"
igen valószinü,de lehet közte kivétel akkor is,lásd Daewoo,meg ahova rakom nekem 19 colos kell kizárólag,nagyobb nem jó már.
#23 Tehát randomra vettél 5 régi, használt TN vackot, amik ráadásul vegyesen 16:9 és 16:10 képarányúak és mindet analóg VGA-val használtad?
Ehelyett vehettél volna egy újabb monitort, amiből még a TN is jobb, mint a régiek és a VGA helyett valamilyen digitális csatolót kellene használni (DVI, HDMI, Displayport).
Miért nem jó a 19" fölötti? Meg milyen felbontást használsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!