Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tényleg ennyire nehéz a...

Tényleg ennyire nehéz a monitor vásárlás?

Figyelt kérdés
Az lenne a problémám hogy kb már 5 monitort rendeltem a netröl és egyiksem felel meg nekem,ugyanis csak szemből lehet nézni őket,ha oldalrol nézem akkor nem látok semmit bellöle.Már kivagyok idegileg.régen volt egy monitorom ami megfelelt minden szempontbol és szögből nézve tű éles kép és nem mosodott el,de ilyet már sehol nem kapni.Vagyis volt 1 de azt is most vettem észre amikor már leütötték a vaterán én balek nem kerestem rá hamarabb..
2022. dec. 20. 19:50
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Az a 170° nem csak 8° eltérést jelent, a TN panel ilyenkor már szinte teljesen szürke, míg még egy olcsóbb IPS, de még egy VA panel is teljesen jó képet ad. Létezik még PLS panel is, ez az IPS-hez hasonló. Tehát csak a TN panel kerülendő, a mai monitorok 99%-ból ki is hagyják, inkább beépítve van pl. olcsóbb, esetleg néhány üzleti notebookban. Van egyébként előnye, a válaszidő csak 1 ms, de ezt egy ideje az IPS monitorok is tudják.
2022. dec. 21. 08:57
 22/30 A kérdező kommentje:

17-es kommentelő

"Mondjuk nem értem volt egy régi monitor ami nem volt ips mégis tökéletes volt a betekintési szöge és éles képe volt."

Csak nem CRT monitor volt?

Ez egy 19 colos 16:9 lcd volt

Daewoo LM1910W

Mégha TN is volt akkor is minden szögböl tökéletesen láttam és nagyon éles képe volt komolyan,asztalon az ikonok nagyon élesek voltak és nem elmosottak..Megvoltam vele elégedve.

2022. dec. 21. 09:28
 23/30 A kérdező kommentje:

5 monitornak a típusa

SAMSUNG MY20WS

BenQ G925HDA

Hanns-G HA195ABB

Dell E1911f 19

ASUS VW193

Ezeket találomra vettem a jofogásrol,vateráról.

2022. dec. 21. 09:31
 24/30 A kérdező kommentje:

ma 08:57

"TN panel kerülendő"

azért lehet kivétel közte lásd a 22 válaszomban a Daewoo LM1910W

2022. dec. 21. 09:33
 25/30 anonim ***** válasza:

Egyrészt ez nem 16:9 hanem 16:10 arányú monitor (1440x900) másrészt valami régi TN panel. Ha az ikonok életlenek a mostani monitorokon ott nem a TN panel a hibás, hanem valami más. Pl. analóg VGA kábellel használod és nincs jól beállítva a phase/clock, vagy esetleg nem a natív felbontáson használod, mert ugye az LCD monitorok csak natív felbontáson élesek.

Szóval: milyen monitorokat próbáltál és milyen kábelt/felbontást használsz?

Egyébként itt egy hasznos oldal a monitor beállításához: [link]

2022. dec. 21. 09:38
 26/30 anonim ***** válasza:
#24 OK, lehetnek jobb TN panelek, de én ilyet nem vennék látatlanban. Minimum egy teszt a neten.
2022. dec. 21. 09:44
 27/30 anonim ***** válasza:
Ezek régi monitorok, valószínűleg mind TN, mert adatok már nem nagyon vannak róluk, a paneltípust nem nagyon említik, ezt akkor szokták, ha teljesen alap, akkor még drága volt a többi panel, és inkább csak a nagyobbakba tettek ilyet. Szerintem ennyi pénzért ne várj túl sokat.
2022. dec. 21. 09:49
 28/30 A kérdező kommentje:

ma 09:49

"Ezek régi monitorok, valószínűleg mind TN"

igen valószinü,de lehet közte kivétel akkor is,lásd Daewoo,meg ahova rakom nekem 19 colos kell kizárólag,nagyobb nem jó már.

2022. dec. 21. 09:58
 29/30 anonim ***** válasza:
Lehet, akkor keress róluk valami tesztet, vagy bolti visszajelzést.
2022. dec. 21. 10:07
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

#23 Tehát randomra vettél 5 régi, használt TN vackot, amik ráadásul vegyesen 16:9 és 16:10 képarányúak és mindet analóg VGA-val használtad?

Ehelyett vehettél volna egy újabb monitort, amiből még a TN is jobb, mint a régiek és a VGA helyett valamilyen digitális csatolót kellene használni (DVI, HDMI, Displayport).

Miért nem jó a 19" fölötti? Meg milyen felbontást használsz?

2022. dec. 21. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!