Zoli1333 kérdése:
Mitől lehet az a probléma 144 hz-es monitor vásárlás után ha 40 fps-em van egy adott játékba úgy laggol/akad mintha 10 fps lenne?
Figyelt kérdés
2 napja váltottam le 60 hz-es monitorom egy 144 hz-re,be is állítottam mindent amit lehetett de a g-syncet sajnos nem tudom (gtx 970 kártya miatt) Mitől lehet ez a probléma? Régi monitorommal nem volt ilyen gond,mostanival pedig ha 40-50 fps-em van olyan mintha 10 fps lenne és minden fordulásomnál akadok. Monitor: AOC 24G2U 242022. szept. 12. 14:02
2/7 anonim válasza:
A lényeg hogy Excelel megvan a 144.. 😶
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a 2. Válaszolónak a normie kommentjét
2022. szept. 12. 14:20
4/7 anonim válasza:
Egyszerű a dolog, amikor a videókártya nem ad elég képkockát ami kitölti a monitor frissítési gyakoriságát, az előző képkocka marad ott amíg el nem készül a következő. Egy 60 Hz-es monitoron 40 fps még közel dupla idő csak, 144 Hz-en viszont már 3,6 frissítésig marad ott az előző kép. Ha arányosítjuk, kb olyan lesz, mintha a 60 Hz-es monitoron 15 fps-ed lenne. Szóval nagyjából jól érzed a különbséget.
5/7 A kérdező kommentje:
Tehát vegyem addig vissza 60 hz-re s majd idővel szerezzek be egy jobb kártyát ami tudja a g syncet?
2022. szept. 12. 16:48
6/7 anonim válasza:
Igen, olyan kártyát kell szerezni ami közel hozza a 144 fpst a kiszemelt játékokban, néha esetleg egy kis drop belefér, mert azt kiküszöböli a g-sync. De 40 Hz-re az se viszi le.
7/7 Pelenkásfiú válasza:
Ha G-Sync vagy FreeSync működik, akkor tök mindegy, hogy hány FPS-ed van, hiszen az a lényege, hogy annyiszor fog frissíteni a monitor, ahány frame-et kap. Tehát nem lesz tearing se 110, se 40, se 10 FPS-nél.
GTX 970 a FreeSyncet támogatja egyébként (Display Porton).
De gondolom a monitorod meg azt nem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!