Elmagyarázná valaki, hogy az rtx 3050m-nek mi értelme, miért fejlesztették ki?
Itt arról van szó hogy ha valakinek egyszerűen nincs pénze egy 3060-as laptopra ami simán lehetett 400-500 ropi is akkor nem fogja megvenni bárilyen csábító.
Ellenben a 3050-esek jóval olcsóbbak és sajnos van akinek ennyit számít a név és a butyuta a marketing. Látja hogy 3050 az újabb és többnek tűnik mint az 1660TI és megveszi azt. Főleg hogy sokszor a régi generáció gyártását leállítják.
Plusz ugye a 3050 RTX tehát tud DLSS-t és ray tracinget (még ha nevetségesen gyenge is benne).
De amúgy félreértés ne essék sose vennék 3050-es laptopot. Majd biztos 4 giga vrammal akarok 2022-23 ban játszani LOL.
Inkább spórolok és meglátom milyen gépek lesznek majd 2023-ban RX 7000 és RX 4000-es kártyákkal. Egy jó asztali gép mellett jelenleg annyira nem sürgős egy gamer laptop.
4.: De mondjuk ha minimum 6 giga ramot raktak volna a 3050-be, akkor még jó is lenne.
Na azt nem is tudtam, hogy lesz RX 7000 és 4000. Vagyis annyit tudtam, hogy az amd gyárt laptopokba vga-t, de mivel csak 2015 óta követem a laptop piacot, és azóta tudtommal az amd nem csinált jó ár/érték arányú vga-t, ezért számomra nem is léteznek :D
Az a baj az hogy mennyi ram mehet egy kártyára attól is függ milyen a memória bus. A 3050 en 128 bites tehát vagy 4 giga vagy 8 giga lehet rajta.
6 hoz már 192 bit kell mint a 3060-on és az már megint csak drágább.
De amúgy 6 se olyan sok már. A Doom Eternalban még 1080p mellett sem lehet mindent maxra venni 6 giga vram mellett. AC Valhalla vagy a Halo Infinite is elég könnyen ki tud maxolni 6 ot is.
De amúgy RX 6800M-es laptopok már kaphatóak 550 körül amik 3070 és 3080 között vannak erőben és 12 giga vrammal ráadásul.
RX 6600M is sokszor lenyomja a 3060 as laptopokat és arra is sikerült azért 8 giga vramot tenni.
Értem, és a 3050m-be nem lett volna jobb a 8 giga? Igaz, hogy kicsivel drágább lenne, de legalább még 5 év múlva is használható lenne, nem? Egyébként hogy lenne olcsóbb, 128 bit + 8 giga vagy 192 bit + 6 giga?
Most nézem, hogy a 3060m-ben is csak 6 giga van....
Az RX 6600M-be nem túlzás a 12 giga vram, vagy ők csinálják jól?
Mindenesetre örülök, hogy nem dobtam ki túl sok pénzt laptopra. 200 ezerért vettem egyet játékra, van rá 2 év gari. Majd idén nyáron, vagy jövő nyáron garisan eladom (gondolom a garanciális cuccokat sokkal jobban elviszik), addigra csak baráti árai lesznek a 4000-es laptopoknak. Egy 4060m lenne a cél, de lehet, hogy egy 4050m-el is bőven beérném :)
"Ja bocsánat, el is felejtettem, hogy a nagyvállalatok arról híresek, hogy a szegényebb réteg számára pénzt spóroljanak"
Nem. Azt felejtetted el, hogy a vállalatok számára a profit a lényeg, amit úgy szereznek, hogy gyártanak valamit és eladják.
Ha csak olyan dolgot gyártanak amit a profit reményében drágán lehet eladni akkor a vérgamer Pistikék veszik anyu pénzén, de akiknek kevesebb jut azok nem.
Na most ha gyártanak olyat is ami olcsóbban adható (még mindig úgy hogy profit legyen rajta) és tudják hogy azt megveszik akik nem vérgamer Pistikék, akkor dombon a tanya.
Úgy is lehet ezt említeni, hogy piaci rés...
Nemis kéne 3090-nél gyengébb kártyát gyártani, csak választható lenne 32-64-128GB vram-al... 😆
Biztos mindenkinek telik rá egy havi zsebpénzéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!