Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pendrive: pontosan mire...

Pendrive: pontosan mire szolgál az adattörlő beváltókód?

Figyelt kérdés

Az eladótól kaptam, mert pendrive-ot vásároltam. Azt mondta, ha elveszne a pen, akkor evvel a vonakóddal, amit adott, távból letilthatom a pen-t, vagy távból letörlik a tartalmát, nem tudom a kettő közül melyik opció.

Egyrészt érdekel, pontosan hogyan működik ez, és igazat mondott-e.

Másrészt arra vagyok kíváncsi, ezt azt is jelenti vajon, távból leolvashatóak az adataim róla? Ha elvileg távból törölhető, akkor távból talán kémkedni tudnak a pen tartalmáról?

Kik végzik a távletiltást / távtörlést?

Ők mihez férnek hozzá? Elméletileg láthatják az aktuálisan rá töltött adatokat?

Mi a technikai háttere? Chip van benne? Vagy a mobilhoz hasonlatos adóvevő egység? Térerő kell ahhoz, hogy letöröljék?

Vagy pusztán a távtörlés/távletiltás csak annyit jelent, a pen hivatalos sorszámát onnantól illegáliskét / kivont forgalmúként regisztrálják?

Ha elveszne a pen, pontosan mit kell tenni? Valami telefonszámra beolvasom az adattörlő beváltókód adatait? Vagy visszamegyek a márkaboltba és leadom? Vagy postán is feladhatom nekik ez esetben?

És a pláne... HA MAGA A KÓD VESZNE EL (az adattörlő beváltókód), akkor mi a teendő? Van hátránya, ha a kód veszne el? Pl valaki aki megtalálja, vissza tud élni e kóddal? Vagy csak annyi, h onnantól nem tudom tiltani a pen-t?

2022. máj. 18. 16:01
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:

"És hogyan tudom lekérdezni vagy parancs sorból, vagy Synaptic-ban, hogy milyen csomagjaim vannak?"

Parancssorból:

dpkg -l

Synapticban:

bal oldalon a gombok közül Status, majd a fölötte levő listában Installed

[link]

"És csomagot felteni hogyan kell?"

Parancssorban normál felhasználóként:

sudo apt install <csomag neve>

rendszergazdaként:

apt install <csomag neve>

2023. ápr. 23. 22:09
 52/53 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2023. ápr. 23. 22:23
 53/53 A kérdező kommentje:

21:39

szabilinux hu ? :) Megnéztem, elmentem a linket, köszi neked is! :)

2023. ápr. 23. 22:42
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!