Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A CPU,GPU-t ki lehet mosni vízbe?

A CPU,GPU-t ki lehet mosni vízbe?

Figyelt kérdés

A bátyám azt mondja, hogy az lenne a legjobb, ha szétszednénk és kimosnánk vízbe, aztán egy óra alatt ő kiszárítja porszívóval. Én félek ettől. Egy éve újonnan vettem, de kicsit magas a hőmérséklet. A videokártya 84°c-ig melegszik játék közben. A proci 75 °c-ig.

Mondtam, hogy elviszem a szervízbe pucolják ki még garisak az alkatrészek. A bátyám szerint ez rossz ötlet, mert nem foglalkoznak vele. Nem pucolják jól ki és hazahozva elromlik, behúzza a proci a videokártyát és mindkettő tönkremegy. Ki kell mosni

2021. júl. 19. 16:13
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
84%
Kiemelte megint? Akkor várható hogy valami hülyeséget emgint kiír majd.
2021. okt. 9. 15:58
 22/35 A kérdező kommentje:
Úgy éretem a bátyám sima csapvízbe mosta ki az övét, miután szétszedte. Kiszárította egy óra alatt és jó volt minden
2021. okt. 9. 16:47
 23/35 anonim ***** válasza:
87%
Jól van, duguljál már el a trollkérdéseddel :)
2021. okt. 9. 16:53
 24/35 anonim ***** válasza:
76%

Akkor mossátok vízzel. És láttad amikor a bátyád mosta vízzel a gépet? Nagyjából a vizes kimosás, porszívózás az a gép végét jelenti. Lehet, hogy nem rögtön most, dehogy nem tesz neki jót az biztos. És ha valaki ennyire nem ért hozzá minek nyúl hozzá és osztja az észt?

Tudjuk ma Magyarország a 8 millió hardver szakértő informatikus országa...

2021. okt. 9. 21:20
 25/35 anonim ***** válasza:
64%

De minek ehhez csapvíz..? Le is lehet vizelni. Hővezető paszta helyett meg barnát használsz. :)

Így semmi sem vész kárba.

2021. okt. 9. 23:34
 26/35 anonim ***** válasza:
18%

24: Informatikus vagyok. ELMÉLETBEN persze porszívózás meg statikus kisülés, aztán a gyakorlat tök mást mutat. Esélye nagyjából a véletlennel egyenlő. (van aki megfog egy ramot kézzel és meghal a ram, van aki meg smirgliz vele a szőnyegen és semmi baja nem lesz)

Szerinted gépszerelésnél hányan használnak ilyet? [link]

Tanulságnak:

https://www.youtube.com/watch?v=QqkwOvUhO2M

LEHETSÉGES, igen. Ésszel kell csinálni és fölösleges kockázat növelés, de a "lehetetlentől" igen messze van. Kb. mintha azt mondaná valaki, hogy ha elszívsz egy cigit rákos leszel. Van köze hozzá, de hülyeség.

2021. okt. 10. 07:41
 27/35 anonim ***** válasza:
56%

Akkor reszeld a szőnyeget egy RTX 3090-el, vagy egy epic 7763-al amit ha elbszol neked kell kifizetni :D

Hogy valami értelmes is legyen, milyen gpu es cpu-ról van szó? A gépházban megvan a levegő mozgás? A proci 75 az normális, azzal semmi baj. A kártya kicsit magas, de nem kritikus.

2021. okt. 10. 20:54
 28/35 A kérdező kommentje:

Köszi. A videokártya 1660 Ti OC és 84 fokos játék közben

A proci meg 75 fokos

Van levegő mozgás és már nyitott az oldala is

2021. okt. 11. 16:50
 29/35 anonim ***** válasza:
30%
27: Ha nem értessz hozzá, ne magyarázd meg. Egyébként páran már megcsinálták helyetted: https://www.youtube.com/watch?v=1la0a8RQ7kI , például.
2021. okt. 11. 17:26
 30/35 Szirty ***** válasza:
79%

"(kondikban levő kóbor áram kisütése stb)"

Jujj!

2023. jan. 29. 12:42
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!