Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A CPU,GPU-t ki lehet mosni vízbe?

A CPU,GPU-t ki lehet mosni vízbe?

Figyelt kérdés

A bátyám azt mondja, hogy az lenne a legjobb, ha szétszednénk és kimosnánk vízbe, aztán egy óra alatt ő kiszárítja porszívóval. Én félek ettől. Egy éve újonnan vettem, de kicsit magas a hőmérséklet. A videokártya 84°c-ig melegszik játék közben. A proci 75 °c-ig.

Mondtam, hogy elviszem a szervízbe pucolják ki még garisak az alkatrészek. A bátyám szerint ez rossz ötlet, mert nem foglalkoznak vele. Nem pucolják jól ki és hazahozva elromlik, behúzza a proci a videokártyát és mindkettő tönkremegy. Ki kell mosni

2021. júl. 19. 16:13
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

"Nem pucolják jól ki és hazahozva elromlik"

Aha.

Tehát ha nem pucolják ki elég alaposan, akkor elromlik, de csap alá tenni sokkal veszélytelenebb, és biztosabb? Elárulom: a szervizben ezerszer szakszerűbben végzik a dolgukat, mint ti otthon.

Mint amikor d*gáskor félsz, hogy kiszakad a gumi, ezért inkább csinálod gumi nélkül.

"behúzza a proci a videokártyát és mindkettő tönkremegy."

Biztos, hogy te számítógépről beszélsz?

Behúzni legutoljára a VHS videomagnő húzta be a kazettát...

Az a gond, hogy sokan a minimálisan elegendő szaktudás hiányában is próbálják szakembernek képzelni magukat. Valahol valakitől hallanak valamit, rosszabb esetben valami trash videóstól látják is Youtube-on, aztán azt hiszik, már mindent tudnak. Sőt, ha véletlenül egyszer sikerül is, már azt hiszik, hogy akkor az mindenre tuti módszer. Akkor is, ha tök más felé kell keresni a problémát.

Aki nincs tisztában a hardveres és elektronikai alapokkal ("behúzza a proci a videokártyát"...), az inkább vigye szervizbe. Nem kell mindenkinek mindenhez érteni. Nem véletlenül léteznek szakszervizek.

Egyébként gyanítom, egy újrapasztázás többet segítene.

A tisztításhoz meg elég egy porpisztoly.

2023. jan. 29. 16:00
 32/35 anonim ***** válasza:
100%

Azt hittem már rég banolták ezt a "bátyám azt mondta" kérdéseket gyártó trollt.

Biztos stílust váltott az elmúlt években, és ő írja ki rendszeresen kérdésben az 1 milliós képzeletbeli konfigokat este 10-11 között.

2023. jan. 30. 00:42
 33/35 anonim ***** válasza:
100%
Vagy a bátyja. :D
2023. jan. 30. 01:00
 34/35 anonim ***** válasza:
100%
Bazz, és tényleg 🤣
2023. jan. 30. 01:59
 35/35 anonim ***** válasza:
100%
A kiemelésből ítélve még mindig nem oldódott meg a probléma. Így, hogy egy hónap híján 2 éved volt rajta gondolkozni, mire jutottál?
2023. máj. 10. 12:18
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!