Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptop takarítás után elrontot...

Laptop takarítás után elrontottam valamit és füstölt egyet a HDD kábele. Szerintetek nagy a baj?

Figyelt kérdés

Laptop: Lenovo Legion Y540 17IRH.

Szétszedtem portalanítani a ventillátorokat, mert vagy fél centi ült rajtuk. Összerakáskor valahogy bémáskodtam a HDD bekötővel és az alaplapi vége füstölt egyet. Látszik hogy a kábelen bal oldalt "furák" a csíkok, de az alaplapi részen nem láttam hibát.

Mekkora problémát csináltam? Sajnos csak holnap tudom elvinni szervízbe és nagyon parázom.

A laptop elindul, csak be nem bootol mert hiányolja a HDD-t. :(

2021. jún. 27. 14:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Gratulalok, ha ugyes vagy akkor csak a kabelt sutotted meg, ha nem, akkor a HDD-t es az alaplapot is.
2021. jún. 27. 14:25
 2/13 A kérdező kommentje:

Ha az alaplapnak is baja van, annak van jele? Mert jelengleg a laptop úgy viselkedik, mint amikor 1-2 éve HDD-t cseréltem benne. Akkor az "új" üres lemezzel nem akart indulni, hiába volt (és van) benne egy SSD is. Át kellett másolni a régi HDD tartalmát az újra és utána elindult.

Ezért kicsit bízom benne hogy az alaplappal nincs baj, csak a kábel meg max a hdd.

2021. jún. 27. 14:27
 3/13 anonim ***** válasza:

"Összerakáskor valahogy bémáskodtam a HDD bekötővel és az alaplapi vége füstölt egyet."

Nem volt kivéve az akku és nem volt kihúzva a tápkábel?

2021. jún. 27. 14:34
 4/13 A kérdező kommentje:
A tábkábel ki volt húzva, de az akku nem.
2021. jún. 27. 14:37
 5/13 A kérdező kommentje:
Az akkut ott már visszakötöttem, mert minden mást betettem már. Szerelőnyílása van a gépnek és a HDD-t azon keresztül raktam vissza, viszont az akkut akkorra már vissza kell tenni.
2021. jún. 27. 14:39
 6/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

hat nem tudom miert kellett ez

talan meg halozati tapkabel is benne volt mikozben szerelted?

es a hdd t miert kellett egyaltalan piszkalni mast is takaritottal nem csak ventit?

majd kiderul valoszinu hdd es kabel csere kellhet csak joesetben

2021. jún. 27. 14:47
 7/13 A kérdező kommentje:

Kihúztam a kábelt. A ventillátorhoz csak úgy fértem hozzá hogy leszedtem az egész hátulját, ezért kellett a HDD-t kis kivenni, mert anélkül nem jött le a gép hátulja.

Ezt a videót néztem hozzá:

https://www.youtube.com/watch?v=1kDb68re7jI

Csak elbénáskodtam az összeszerelést a végén 😢

2021. jún. 27. 14:52
 8/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

nekem nem tunik ugy hogy akkut elobb kene betenni mint hdd t

mondjuk szerelonyilason cserelgetni oke

de te akkor adatkabelet vagy tapkabelet sutoted meg? persze egyiket se kellett volna ha meg egyseges(itett) akkor foleg nem... szerintem csavarhuzoval direkt rividre zartal valamit

bosszubol

2021. jún. 27. 14:52
 9/13 A kérdező kommentje:

Nem csavarhúzóval nyúltam oda, hanem kézzel.

Az a kábel sült meg ami ide megy be:

[link]

2021. jún. 27. 14:58
 10/13 A kérdező kommentje:

8-as a képed a 15 colosé, az kicsit más mint ami nekem van, nekem 17-es van. A 17-esnek van szerelőnyílása:

[link]

És így néz ki "szétszedve":

[link]

[link]

A 15-ösnek nincs szerelőnyílása:

[link]

így ott elég lekapni a hátsó borítást és mindenhez hozzá lehet férni.

2021. jún. 27. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!