Van egy Dell Latitude 1545 laptopom, kitakarítottam és
újra pasztáztam, mégis melegedik. Miért?
jól raktad vissza a hűtőt?
ventillátor? megy?
nincs valami program, folyamat ami terheli a procit és azért melegszik esetleg?
2020. szept. 2. 01:20
2/11 Mkdir válasza:
A hőcső végén van egy lamella rész amin átfuj a ventilátor. Általában a ventilátort 3 csavar tartja vagy kis pattintos cucc. Szedd ki úgy már láthatod, hogy a lamellakat szőnyegszerű porreteg fedi amin nem fúj át a venti. Pucold ki, rakd össze és jó lesz.
1%bam a hőcső rossz. Bár kötve hiszem hogy az lenne
2020. szept. 2. 01:28
Szerinted ha újrapasztázta akkor nem vette észre a pormacskát?
2020. szept. 2. 01:32
4/11 Mkdir válasza:
De nemám, barátom!! A régebbi laptopok 90%nal ahogy ennél is a ventilátor és a hőcső össze van csavarozva és abba nem lát bele csak úgy. Tudod olyan mint egy pici porszívó. A ventilátor ház tetején szív a lamellakon meg fúj ki.
2020. szept. 2. 02:37
Azt én értem hogyan működik, szét szoktam szedni én is a saját laptopjaimat.
Pont ezért értetlenkedek, mert ha újrapasztázta akkor szét kellett szednie eléggé ahhoz, hogy a ventilátort is levegye.
2020. szept. 2. 09:53
6/11 A kérdező kommentje:
#4 a ventilátor és a hőcső nem volt össze csavarva,amikor újra pasztáztam kivettem a teljes hütő rendszert meg a ventilátor is, ami por volt azt mind kitakarítottam( egy jó nagy réteg volt rajta). Ezelőtt 10 perc használat után melegedett, most tudom használni egy 30-40 percet úgy hogy nem melegedik teljesen, de utána kezdi
7/11 Mkdir válasza:
De pontosan mit jelent hogy nagyon melegedik? Aida vagy hasonlóval mérted a hőmérsékletet? Lefagy ha túl felmelegszik? Amikor felmelegszik a ventilátor maxon pörög? Valamint amikor úgy érzed nagyon meleg az oldalán langyosat vagy forrót fúj?
2020. szept. 2. 14:13
8/11 Mkdir válasza:
Mert azért az hogy meleg nem feltétlenül baj ezeknél a lapiknal, a mérték viszont nem mindegy
2020. szept. 2. 14:14
9/11 A kérdező kommentje:
A pasztázás előtt 90 fokon volt a proci, most olyan 70. 1 óra használat után a ventilátor nagyon felpörög és meleg levegőt fúj, hosszan használat után az alja nagyon felmelegszik, de ha nem fog csinálni a laptoppal semmit akkor így hagyom
sajnos a 70 fok laptopnál gyakorlatilag normális.
meg kellene nézni nem terheli-e valami feleslegesen a procit. még azzal lehetne pár fokot lejjebb vinni ha van valami fölös folyamat.
2020. szept. 2. 19:13
Kapcsolódó kérdések: