Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi okozhatja a gép lefagyását?

Mi okozhatja a gép lefagyását?

Figyelt kérdés
Van egy nagyon régi gépem. Gondoltam bekapcsolom működik-e még és végülis igen. Sajnos kb 10 perc után bármit nyomok lefagy az az adott program, innentől már csak a kikapcsolás segít. Minden bekapcsolás után 10percem van használi. Én a túlmelegedésre gondolnék. Maga a táp kicsit újabb szóval azzal nincs probléma.

2021. jan. 19. 00:28
 1/7 anonim ***** válasza:
74%

Valószínűleg betelik a RAM 10 perc használat után, ami ugye csak akkor ürül ki, ha újraindítod a gépet.

Én azt ajánlom, hogy vagy cseréld ki a mostani RAM-ot min. 8 GB-ra, mert annyi kéne azért, vagy bővítsd, ha van rá lehetőséged, és akkor talán megoldódik a probléma!

2021. jan. 19. 06:57
 2/7 anonim válasza:
79%
Nézd meg, megy-e egyáltalán a cpu-n lévő ventilátor. Volt ismerősöm, akinek a gépéből kb 3 kutyányi szőrt szedtem ki.
2021. jan. 19. 08:01
 3/7 DestinyInCap ***** válasza:
100%
Milyen gépről van szó? Szerintem nem a túlmelegedés lesz a gond, mivel ha az lenne akkor 2 fajta lehetőség lenne... miután elérte azt a bizonyos maximális hőfokot a processzorod, utána vagy visszább veszi addig a cpu órajelét folyamatosan, ameddig nem fog túlmelegedni, vagy pedig egyszerűen kikapcsol a gép, hogy megóvja az aktuális alkatrészt a károsodástól. Valószínűleg tényleg úgy lesz, ahogy az előző is mondta, hogy megtelik a memóriád és mivel nincs több felhasználható "RAM", ezért lefagy a rendszer.
2021. jan. 19. 08:04
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Tényleg régi gép, a ram is ddr2 vagy 3. Csak kívácsi voltam mi lehet vele.
2021. jan. 19. 13:08
 5/7 elistvan ***** válasza:
28%
Windows - vezérlőpult - eseménykezelő -alkalmazás ami ott piros x-es az hiba. Én táp vagy melegedésre gyanakodnék a proci felől. Vagy megnézni az alaplapon vagy a tápon valamelyik kondi nem púpos-e, nincs-e kinyílva. Amit az első mond nettó hülyeség, mert ha "'megtellik" a memória, a gép a virtuális memóriához nyúl és az is max lassulást okozna de nem lefagyást. Ha a ram rossz azt pedig egy memtest programmal le lehet ellenőrizni egy másik boot eszközről indítva.
2021. jan. 19. 13:37
 6/7 DestinyInCap ***** válasza:

Egy memtest86-ot én is lefuttatnék azért tényleg. Általában ha azzal van probléma akkor bekaphat az ember 1-2 kék képernyőt, de van kivételes eset, mikor hasonló a probléma... mondjuk ha működő gép volt és nem lett hozzá nyúlva, akkor kicsi az esély hogy ez lesz a ludas. De fő a biztonság.

MemTest86+ Iso link.:

[link]

MemTest86+ binary link.:

[link]

2021. jan. 19. 14:29
 7/7 anonim ***** válasza:

DDR2 nem is olyan régi 😃 olyan gépből még lehet netezős.

De amúgy memtestet ajánlanék én is.

Virtuális memória mire van beállítva?

2021. jan. 19. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!