Mi okozhatja egy videókártya leállását/lefagyását egy játék/benchmark indulása után? Hogyan lehetne ezt megoldani, szoftveres vagy hardveri hiba lehet?
A kártya: Asus gtx 770 OC 4gb
Az alaplap: Gigabyte H61M-S1; proci: Intel core i5-2400
Egy MSI gtx 950-nel működött hibátlanul, a videókártya meg működött egy másik alaplappal, processzorral!
BIOS-t frissítettem rajta, és a legújabb nvidia driver is megvan. Tápegység FSP Hyper M 700W
Böngészni, office-ot használni lehet vele, de amint egy játék elindul: egyből meghal. A ventilátorok felpörögnek, a kép eltűnik, a hang is!?!?, de a OP rendszer nem, mert a gépet kombinációval szabályszerűen le lehet állítani.
Előre is köszönöm a segítséget!
Tippeim:
-Nem dugtál be minden kábelt és nincs elég kraft a kártyának.
-Haldokló félben van a kártya.
-Túlmelegedés.
-Nem megfelelő a kártya behelyezése.
-Túlmelegedett VRM/VRAM.
1,pasztázni kell
2,ujra kell golyozni
3,vram haldoklik
Amikor elindítasz egy ilyet a kártya 2d módból 3d-be vált ahol sok más modilja is bekapcsol amit eddig nem használt.
Mivel nem tellik el 1-5 perc a fagyásig hanem azonnal lefagy, én nem hiszem hogy túlmelegedés lenne. Ezért nem látok esélyt rá hogy újra-pasztázás és hasonló javítások megoldanák a problémát.
Szerintem kártya csere lesz belőle :(
Miért ne lehetne melegedés?
Ha olyan retkes a hűtőborda, hogy a VRM/VRAM nem kap elég levegőt akkor pikk-pakk túlmelegszik, főleg a VRM.
Én úgy tapasztaltam.
Eddig az 50-60 kártyából amit láttam hibásat, azok amik egyből "elmentek" amint váltott 3d-re kivétel nélkül mind hibás volt. Amelyek túlmelegedtek azok pedig bírták l-30 percig és utána kapcsoltak le. Plusz ezek írták az eseménynaplóba is, így nem volt túl nehéz rájönni sem.
De persze lehet hogy most más a helyzet, csak én még nem láttam ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!