Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen processzort vegyek?

Milyen processzort vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Processzort szeretnék vásárolni a közeljövőben, főként játszási felhasználásra, abban szeretnék tőletek segítséget kérni ,hogy melyik, illetve milyen processzort kellene vennem?

Egy gtx 1660os videókártyához szeretnék egyet, jelenlegi processzorom egy i5-6500as,

Így ha már új processzor vásárlására jött el az idő akkor már egy erősebb időtállót szeretnék venni ami például ennél a kártyánál jóval erősebbeket is kihajt pl egy 2060supert esetleg egy sima 2080at, annyira nem vagyok tisztába a dolgokkal, i5-9600kt és a ryzen 5 3600at nézegettem, bár figyelmes lettem hogy az utóbbi időkben a ryzen processzorok ára 55 ről 70re drágult

Gondolkodtam az intel processzoron is akkor vennem kéne új alaplapot ha ugyanaz az 1151es foglalata van mindkét processzornak? a jelenlegi alaplapon egy asus h110m-a válaszokat előre is köszi

2020. okt. 31. 11:30
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

A 3600x ugyan így 110 000 volt?

Azt azért nem hiszem

2020. nov. 6. 09:10
 32/36 anonim ***** válasza:
110 talán valóban nem, de 100 körül voltak, utána lementek 90 kör, majd 80-70, aztán már egy jó ideje bementek 70 alá...azt sokáig tartották.
2020. nov. 6. 15:56
 33/36 anonim ***** válasza:

Még mindig azt állítom, hogy jó választás volt a Intel Core i5-10400F. Meg lehet nézni, hogy játékok alatt hogy is teljesít egy Ryzen 5 5600X-el szemben és vegyük figyelembe az árát is.

https://www.youtube.com/watch?v=ThHbLXQWukM

[link]

[link]

2020. nov. 8. 12:49
 34/36 anonim ***** válasza:

33-as

3600-al volt összevetve itt, nem az új 5600x-el! Nyilván valóan mivel új az 5000-es Ryzen, ezért drága, ez mindig így van, nyilván azzal szemben jó vétel...a szokásos Intel vs AMD köröket meg megint nem részletezném, hogy mi miért lenne jobb...aki tudja tudja, aki nem nem. Egy darabig elég lesz ez is az biztos, aztán meg majd kiderül.

2020. nov. 8. 16:45
 35/36 anonim ***** válasza:

Az AMD Ryzen 5 3600-al szenben miért ne lenne jó vétel?

[link]

[link]

[link]

2020. nov. 8. 18:29
 36/36 anonim ***** válasza:

35-ös

Fejleszthetőség szempontjából mondtam. AMD-nél veszel egy középkategóriás lapot, amibe a 12 mag 24 szálas proci is belemegy, mert elbírja (sőt nagyon jó szellőző házban akár a 16/32 is).....sokan mondják: Ki a frászt érdekel, hogy egy gamer proci mennyit eszik és hogy milyen hőt bocsált ki...csak abba sose gondolnak bele, hogy az alaplap szempontjából sem mindegy, hogy mekkora a fogyasztás, AMD-nél viszont ezt könnyű szerrel meg lehet ugrani, ráadásul a mostani generáció (5000) is bele tud menni egy bios update után. Intelnél talán felmehet i7-ig, de az i9 új alaplapot igényelne, egy újabb kiadású proci meg konkrétan alaplap cserét. Nyilván az AMD jelen árával (vagyis a Magyarral) nem értek egyet a 3000-es kategória szintjén, de hosszabb távra talán kifizetődő lenne, még ha többe is kerül, illetve hát talán néhány hónap múlva bejöhet a dolog, ha bezuhan jobban az ára. KB ennyi, de nem ítélem el, ha Intelt vásárol stb.

2020. nov. 8. 22:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!