Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SOS! Laptop vásárlás: I5 vagy...

SOS! Laptop vásárlás: I5 vagy I7 processzort vegyek? Melyik a jobb? (Lenne még pár kérdésem ezen kívül)

Figyelt kérdés

Tudom ezeken belül rengeteg változat van. Laptop vásárlás előtt állok és egyszerűen nem tudok dönteni milyen legyen. Láttam már olyat amiben I5-ös van de a videókártya 4 GB, viszont láttam I7-est is de abban csak 2-3 GB a videókártya. Esetleg valaki hozzáértő tudna segíteni? Maximum 270-280 ezrem lenne rá. Lényeg, hogy a 3D-s CAD tervező programokat vigye ( egyetemi szinten) , mint például Solidworks,Solidedge stb. Játékra nem nagyon használnám.

Memória: 8 GB v 16 GB? Érdemesebb a 8 GB-t utólag bővíteni 16-ra? Olcsóbban kijövök?

Videókártya milyen legyen? Azt hallottam az Nvidia a legjobb, azok közül is a GTX-ek.

Processzorból melyiket ajánlanátok? I5 vagy I7? Itt vagyok nagyon meglőve...ennyi pénzért nem szeretnék mellényúlni.

Az a baj, hogy a legtöbb laptop szalon csak rá akar sózni az emberre valamit, ha látják nincs vele tisztában, így örülnék ha valami hozzáértő tudna segíteni, esetleg konkrét laptopot linkelni.

Márkából mit érdemes választani?

Előre is köszi a segítséget!

2020. aug. 18. 17:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Az én javaslatom: [link]

Hogy miért ajánlom:

- Lenovo ThinkPad, azokból is egy igen jól sikerült típus, ami bírja a terhelést és a megpróbáltatásokat.

- Kifejezetten ilyen munkára tervezett gép, ennek megfelelően kevesebb maggal rendelkező, de erősebb egyszálas teljesítményre képes processzor, és Quadro videokártya van benne (a GTX játékra való, míg a Quadro munkára).

- Kapásból 16GB RAM, amit később tovább tudsz bővíteni (szükség lesz rá, ha komolyan veszed a CAD-et).

- Ne rémisszen meg, hogy használt, mivel az ezeket forgalmazó eladók jellemzően bevizsgálják a gépeket ilyen érték esetén, plusz gari is van rá.

- 4K IPS kijelző, ami azért elég kellemes dolog, ha mondjuk a CAD mellett meg kell nyitni egy dokumentációt is.

Ha ez nem jönne be, egy kis összegző arról, mit kell nézned:

- Processzor: Intel legyen (ide sajnos pont nem ideális a Ryzen), de ne U szériás, hanem inkább H, vagy HQ. 6. generáció alá ne menj.

- Memória: 16GB az alap, másképp a gép mellé egyből vehetsz is pluszba memóriát.

- Videokártya: Ne integrált legyen, hanem dedikált. Abból is Nvidia Quadro, vagy AMD Fire Pro (esetleg Radeon Pro).

2020. aug. 18. 18:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm sokat segítettél! Megnéztem én is, hogy a CAD programokhoz mit ajánlanak és ott is a Quadro-t írták, de nem láttam eddig olyan gépet ami megfizethető áron lett volna!
2020. aug. 18. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!