Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen processzort vegyek?

Milyen processzort vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Processzort szeretnék vásárolni a közeljövőben, főként játszási felhasználásra, abban szeretnék tőletek segítséget kérni ,hogy melyik, illetve milyen processzort kellene vennem?

Egy gtx 1660os videókártyához szeretnék egyet, jelenlegi processzorom egy i5-6500as,

Így ha már új processzor vásárlására jött el az idő akkor már egy erősebb időtállót szeretnék venni ami például ennél a kártyánál jóval erősebbeket is kihajt pl egy 2060supert esetleg egy sima 2080at, annyira nem vagyok tisztába a dolgokkal, i5-9600kt és a ryzen 5 3600at nézegettem, bár figyelmes lettem hogy az utóbbi időkben a ryzen processzorok ára 55 ről 70re drágult

Gondolkodtam az intel processzoron is akkor vennem kéne új alaplapot ha ugyanaz az 1151es foglalata van mindkét processzornak? a jelenlegi alaplapon egy asus h110m-a válaszokat előre is köszi

2020. okt. 31. 11:30
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Ha belépőszintű alaplap kel akkor GIGABYTE B460M DS3H jó választás lehet.

[link]

2020. nov. 1. 08:57
 22/36 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Aki esetleg olvassa még a kérdést majd, a választás végül az említett gigabyte b460m ds3h alaplapra és a 10400f es processzorra esett.

Remekül teljesít, egyetlen hátránya a gyári hűtés , nagyon hangos idegesítő hangja van , cseréltem is.

2020. nov. 5. 01:40
 23/36 anonim ***** válasza:

Pont most néztem 10400f vs ryzen 3600 tesztet... Amit neked kellett volna megtenned, és utánaolvasni az eszközök tulajdonságainak, rájöttél volna, miért veszi mindenki az amd-t

Ittvan 1 összehasonlító videó:

https://www.youtube.com/watch?v=3Sx6i58W5nI

Na szóval az a helyzet, hogy a tesztben egy drága alaplappal használják az intel procit, magas ram sebességgel... Így játék alatt +5-7% teljesítményt hoz egy 200+ ezres videókártya mellett!

Olcsóbb videókártya mellett már nem lenne különbség.

Olcsóbb alaplap esetében pedig 0-2% a különbség, ahol nem tudod a ramok órajelét 2666 fölé emelni, szintén 200 ezres videókártya mellett...

Azaz olcsóbb videókártya mellett nincsen különbség.

Szóval miután ezt letisztáztuk, nézzük, miért veszi mindenki az amd-t.

Ha megnézed a tesztben felül a fogyasztási értékeket, lehet hanyatt fogsz vágódni... az intel konfig procit terhelve megeszi a 350 + wattot a falból!

Ami őrült sok.

Összehasonlítva az amd konfiggal, az 150 wattot eszik.

Eddig nem így volt, de tegyük fel, most drágább az amd proci... De hozzá alaplapot, jobbat még mindig olcsóbban kapsz! Továbbá számold ki, néhány hónap alatt a villanyszámlára ráfizeted csak a processzorok közötti árkülönbséget a 220+ watt többletfogyasztással!

Az én gépemben ryzen 2600 van. Használtan vettem, 32 000 ft-ért.... 100 000 alatti videókártya esetében semelyik proci teljesítménye között nincsen különbség. Warzone alatt az afterburner alapján csak a proci fogyasztása el sem éri a 60 wattot sem!

Jelenleg a legjobb ár/érték arányt a használt piacon találni.... Mivel a régebbi ryzeneknek gondolom leállították a gyártását, ezért kezdtek el drágulni, illetve jön az új széria.... Amire fejleszthető lesz a 2600-am pár év múlva használtan, teljesítményben veri az összes 10. gen intelt, fogyasztásban pedig marad a régi.

2020. nov. 5. 08:59
 24/36 anonim ***** válasza:
29%

Jó választás volt a Intel Core i5-10400F és a GIGABYTE B460M DS3H páros, 2666MHz ramokkal is hozza a Ryzen 5 3600X processzor szintjét.

[link]

23/ ryzen 2600 már a múlté és a hozzá való alaplapok már elavultak, nem szabad vele foglalkozni, persze kivétel a X570-es alaplapok de ezek aranyárba vannak.

2020. nov. 5. 12:12
 25/36 anonim ***** válasza:
29%

Ez is igazolja, hogy jó választás volt az Intel Core i5-10400F és a GIGABYTE B460M DS3H páros.

Egyelőre, az új "Zen 3" AMD Ryzen 5 5600X nem szerepelt valami fényesen a tesztek alatt.

[link]

2020. nov. 5. 20:11
 26/36 anonim ***** válasza:

25

Kérlek értelmezd a számokat és amit látsz mielőtt ilyen kijelentést teszel, mert most ez kicsit félrevezetős!

A legelső táblázat számít, ahol az összes tesztelt játékkal összességében véve 0.4%-al jobb a 10400F csak! Ez még a legjobb testvérek között is 1-2 FPS csak és abszolút játék és program függő az egész értelem szerűen Intel volt sok évig a nyerő, persze hogy némely cím azzal lényegtelen előnyben van/volt. Erre azt mondani, hogy nem szerepel fényesen.....nem is értem! Ráadásul az az intel technológia már egy halálba csiszolt valami az AMD pedig teljesen újraalkotta azt, ami eddig volt és azt javította fel...1.5 év alatt kb...

2020. nov. 5. 21:01
 27/36 anonim ***** válasza:
45%

Az AMD állítása szerint Zen 3 architecture akár 50% is erősebb lehet.

Nem tudom mit kellene itt félreértelmezni. És akkor még nem beszéltünk az áráról. Lehet csak én értelmezném félre?

Intel Core i5-10400F fele annyiba kerül és játékok alatt hozza a "Zen 3" AMD Ryzen 5 5600X szintjét.

[link]

[link]

[link]

2020. nov. 5. 21:25
 28/36 anonim ***** válasza:
En is amds vagyok, de ez az árazás miatt abszolut csalodott vagyok... Meglatjuk higy alakul majd az ár a jovoben... Elvileg jon egy sima 5600 majd a jovoben 220 dollar megjelenessel, meglatjuk, meddig csokken majd az ara... 110 000 brutal sok erte
2020. nov. 5. 21:26
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Kisebb felbontáson reálisabban látszik a CPU különbség, ott jobban előjön a CPU limit. Nagyobbnál limitál a múlt genes VGA amivel a techpowerup profin letesztelte.

[link]

De érdemesebb lenne megnéznetek a többi független tesztelőt, szinte senki másnál nem jöttek ki ilyen torz VGA limites számok.

2020. nov. 5. 21:41
 30/36 anonim ***** válasza:

27-es

Program és helyzet függő, hogy hol mennyi a difi és nyilván az is számít melyik prociról van szó, ettől függetlenül a teljesítmény növekmény kb 19%-ra mondott az előző genhez képest nagyon nagy általánosságban, de ez összességében elviekben meg is van, ezen felül BIOS updatek is számítanak majd frissebb lapok is majd (illetve tuning potenciál is van benne sok), de röviden amit kellett megtették, sőt néhol túl is teljesítették GPU és CPU téren is.

28-as

Tavaly a 3. gen 3600 procik pont ugyan ennyibe kerültek! Nem kell pánikolni, akik normálisan akartak építeni nem a megjelenés napján vették akkor sem.

2020. nov. 5. 22:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!