Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » APC szünetmenteshez tehetek...

APC szünetmenteshez tehetek nagyobb akkut?

Figyelt kérdés

Láttam már olyat aki mellé tett egy nagyobbat. Amik nekem vannak azokhoz gyárilag nem lehet külső akkut kötni, de nekem hosszabb áthidalási időre lenne szükségem. Ilyeneim vannak: APC Smart-UPS SC 420, APC Back UPS CS 500.

Ahogy nézem ezekbe 7 Ah -ás 12V -os akkuk valók. Milyen nagyobbat tudok rákötni? Kezeli a nagyobb akkukat és tölti azokat is? Akár autó akkut is köthetek rá?

2020. szept. 20. 12:58
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Hát, hogy mit járatnék róla az attól függ mekkora akku lesz a végén hozzá. Van még egy harmadik apc -m, az 750 -es ugyanekkora 7Ah -ás akkuval, az elvitte a kábelmodemet, a routert, meg két tintás nyomtatót. Persze spóroltam, amikor nem kellett kikapcsoltam az eszközöket, mert tudtam, hogy egész nap áram nélkül kell dolgoznom. Ez ha elvisz egy laptopot másfél órát akkor jó. Ha egy nagyobb akkum van akkor bekapcsolom mellé a második monitort is, az kb. 40W még, mert úgy jobb dolgozni.

De lehet a végén veszek egy SOHO 600 -ast és akkor amellé tényleg egy jó nagy akkut, mert ahhoz azt írják, hogy 200Ah -ig tehetek, ahhoz ha veszek egy dízel autóból, vagy furgonból megmaradt akkut az minden gondom megoldaná.

2020. szept. 21. 12:56
 12/12 BeefEater ***** válasza:

Ez úgy tűnik, mintha szigetüzemet akarnál és nem szünetmentest keresel hanem invertert.

Ha a cél a laptop és a kábelmodem táplálása hosszú ideig akkor én inkább valami DC szünetmentest keresnék. A laptophoz tudsz venni autós töltőt és akkor mehet közvetlenül az akkuról szünetmentes nélkül. A kábelmodemhez is tudsz valami hasonlót és akkor megspórolod az oda-vissza transzformálás veszteségeit (ami ilyen kis teljesítménynél SOHO szünetmentessel simán lehet 50% is)

2020. szept. 22. 12:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!