APC szünetmenteshez tehetek nagyobb akkut?
Láttam már olyat aki mellé tett egy nagyobbat. Amik nekem vannak azokhoz gyárilag nem lehet külső akkut kötni, de nekem hosszabb áthidalási időre lenne szükségem. Ilyeneim vannak: APC Smart-UPS SC 420, APC Back UPS CS 500.
Ahogy nézem ezekbe 7 Ah -ás 12V -os akkuk valók. Milyen nagyobbat tudok rákötni? Kezeli a nagyobb akkukat és tölti azokat is? Akár autó akkut is köthetek rá?
A voltnak kell stimmelni, a másik adat csak az áthidalást jelzi mondhatni.
Annyi lehet, hogy ha nagyobb amperest teszel be, hogy lassan tölti fel.
Azért az akku féléjének egyezni kell, mert a töltőrendszer azon típushoz van kialakítva.
3
Értelemszerűen...egy kávéskanállal egy csészét hamar feltöltesz cukorral, de egy teherautó platóját egy kicsit tovább fog tartani...
Persze idő az van. Abból van a legtöbb. Nem gond, ha sokáig tart feltölteni de akkor ha jól értem nem terheli túl a töltő kört és nem tilt le.
Akkor nem játszok a saját akkuival, mert egy autó akkuról tudok dolgozni áramszünet esetén egy napot.
Ezt a letiltást szünetmentesre válogatja, de egy autó akku már lehet túl lőne a teljesítményén, én nem próbálnám tölteni max rákötni.
Lemerülés után a töltést inkább erre a célra kitalált töltővel valósítanám meg vele.
Arra figyelj még, hogy ezekben a kisebb szünetmentesekben nem mindig van rendes hűtés. Ha hosszabb ideig terheled a névlegeshez közeli terheléssel túlmelegedhet.
A töltő áramkörnek nem lesz semmi baja csak kb sose fog feltölteni az akku.
Autó akkumulátort csak akkor használj ha van otthon egy régi. Az indító akkumulátorok nagyon rosszak munkaakkunak (jelentősen lerövidül az élettartamuk). Ha van otthon egy régi, akkor ez persze nem gond ü kvázi ingyen van és megy amíg megy.
Terhelni nagy árammal nem szeretném csak kb. 50W körül.
Az úgy helyes elképzelés, hogy ha egy 7Ah akkut mondjuk 3 óra alatt feltölt, akkor egy 55 Ah akkut kb. egy nap alatt?
50 W? Mi az amit járatni szeretnél róla?
Az akku töltési időt szerintem jól saccoltad meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!