Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem látszik az SSD...

Miért nem látszik az SSD Windows 10 telepítésénél ?

Figyelt kérdés
BIOS-ban látszik, sajátgépben ott van, de a win 10 telepítésnél nincs ott mint partíció nem értem teljesen tanácstalan vagyok.

2020. szept. 3. 22:43
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Igen. Értem a segítő szándékot csak kicsit már megbomlott az agyam napok óta ezzel küzdök ezer fórumon keresztül magyar, angol nyelven. Szóval bocsánat, és köszönöm szépen az erőfeszítést.
2020. szept. 6. 22:30
 22/34 anonim ***** válasza:

Egyebkent a linuxos megjegyzesedet partolNAM, bar nem tudom, mit varsz tole. Azt mindenesetre megteheted, hogy letoltesz egy telepitot, kiirod pl balea etcherrel, ez alapbol gpt-t csinal nagy esellyel. Ha indul rola a masinad, akkor uefi-re fogsz torekedni winnel is, ha nem, akkor a bios (amirol eddig egyebkent nem szoltal) legacyra van belove.

Szandekosan nem irom, milyen linux, ha mar feldobtad, nyilvan van preferaltad.

2020. szept. 6. 22:35
 23/34 A kérdező kommentje:
Közben új fejlemény vissza pattintottam a hddt és láss csodát egy hibauzenettel jelezte a rendszer, hogy nem tud róla bootolni (0x000000) ha jól emlékszem ok mondom újra telepitem, USB in de már a telepítő sem indul el, select a proper boot device.. reménykedem, hogy csak a pendriveot on sérült meg a telepítő, holnap tudok csak másik géphez jutni és új USB t csinálni kepfajlbol. Linuxra vissza térve sok jó véleményt olvastam róla és régóta gondolkodtam rajta, hogy egy próbát megerne.
2020. szept. 6. 22:48
 24/34 A kérdező kommentje:
Érdekes infó amit kihagytam eddig úgy jelezte a BIOS az usbt hogy volt egy Uefi: data traveller... Partition 1 illetve volt egy Usb:data traveller... És most már csak az utóbbi van jelen..
2020. szept. 6. 22:50
 25/34 A kérdező kommentje:
Egyébként rufusal készítettem..
2020. szept. 6. 22:51
 26/34 anonim ***** válasza:

Jo a rufus winre, linuxnal se lenne baj, de futottam bele hibaba. Jobb egy unetbootin v egy balea sztem.

Egy Linuxot nem tudsz ugy meghatarozni, hogy "A" Linux, nincs Linux e/1-ben, tehat "rola" nem olvashattal, legfeljebb "roluk", vagy egyetlenrol :)

Ezert gyanitom, h nem lattad meg egyiket sem szemelyesen.

Hasznalj masik usb portot probakepp, az uefit akkor latja a bios, ha tenyleg uefire (gpt, fat32) irtad. Secure boot is legyen offolva a biosban.

2020. szept. 6. 22:58
 27/34 anonim ***** válasza:

Linuxot is ugyanígy ugyanilyen egyszerű uefi-re bootolni, majd telepíteni...

[link]

2020. szept. 6. 23:03
 28/34 A kérdező kommentje:
Próbáltam másik portot ugyanez az eredmény, értem köszönöm a választ.Nyugtass meg, hogy csekély az esély a hardveres alaplapi hibára.. Holnap írom a fejleményeket.
2020. szept. 6. 23:10
 29/34 anonim ***** válasza:

Akkor nyugodj meg :D

De nem hitegetlek, ebben a pillanatban kb fasztudja, mi van kategoria. Majd holnap.

2020. szept. 6. 23:13
 30/34 A kérdező kommentje:
Szóval csináltam egy új USB t GPTvel addig sikerült eljutni, hogy már nem írja ki a telepítő, hogy nem telepíthető a rendszer az SSD re,meg is jelenik fainul. De felporgeti a fájlokat majd az ujraindulast követően megint csak a telepítő indul újra, nem a rendszer bootol. Ja kihuzom az USB t akkor jön a BIOS mert se a bootmanager nem látja se a bootable device ek közt nincs ott az ssd. De(!!) ha nincs rajta semmi tehát nincsenek rajta a windows fájlok, akkor tudnék róla bootolni mert akkor jelen van mindenhol de akkor meg minek.
2020. szept. 7. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!