Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem látszik az SSD...

Miért nem látszik az SSD Windows 10 telepítésénél ?

Figyelt kérdés
BIOS-ban látszik, sajátgépben ott van, de a win 10 telepítésnél nincs ott mint partíció nem értem teljesen tanácstalan vagyok.

2020. szept. 3. 22:43
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:

Asztalon "Ez a gép" -> Jobb katt - kezelés -> Lemezkezelés.

Kikeresed SSD-t, ha formázni kell jobb katt formázás, ha van rajta valami de nincs neki meghajtó, akkor jobb katt, és elnevezed.

2020. szept. 3. 22:45
 2/34 A kérdező kommentje:
Nekem az a problémám, hogy win 10 telepítésekor nem látszódik. Tehát nem tudom kiválasztani, hogy arra települjön a windows. Lemezkezelőben Biosban mindenhol ott van.
2020. szept. 3. 23:11
 3/34 anonim ***** válasza:
Ott csak azon meghajtók látszanak amiről bootolni tudna a bios. (Tipikus hiba ha valaki nvme vel próbálkozik régi gépben)
2020. szept. 4. 00:33
 4/34 anonim ***** válasza:
Azért még próbáld meg, hogy a biosban azt az eszközt adod meg elsődleges boot eszköznek, illetve szedj le alaplapi (sata/chipset) drivert, ha van, tedd ki egy pendrive-ra, és telepítéskor add meg neki külső eszközről. Lehet a telepítő csak a drivert nem ismeri.
2020. szept. 4. 09:24
 5/34 A kérdező kommentje:
Próbálkozom, mindennel de nem jó. Nem fér az agyamba.
2020. szept. 4. 23:24
 6/34 A kérdező kommentje:
Egyébként full új asrock b450m pro4 alaplap, 480 gigás Kingston ssd
2020. szept. 4. 23:26
 7/34 anonim ***** válasza:

Ugye UEFI módon próbálsz telepíteni?

[link]

(csak mert legacy módban nem fog sikerülni nvme-hez)

2020. szept. 5. 00:17
 8/34 A kérdező kommentje:

Sikerült eljutni addig, hogy látja az ssd-t, fel is rakja a telepítő a szükséges fájlokat na de itt meg is érkezik gyorsan a következő agyf@sz, ujraindulas után nem bootolja be a rendszert ssdrol, hanem UJRAINDUL a telepítő, tehát nem jut el a felhasználói beallitasokig, ha kihuzom a pendriveot akkor jön a hibaüzenet, hogy select a proper boot device...stb

Egyébként kiprobaltam HDD re tökéletesen végig megy a telepítés, de ugye nekem az ssd kellene számtalanszor telepítettem már rendszert, de ilyen orbitális szívást még nem láttam. Pls valaki help. Up, Up, up

2020. szept. 6. 21:02
 9/34 anonim ***** válasza:
Ez fasza... Biosban probakepp terj at mbr-re (legacy)... azzal mi lesz a helyzet? Persze a telepitot is ugy kell ujra megirni.
2020. szept. 6. 21:30
 10/34 anonim ***** válasza:
Egyértelmű hogy hibásan telepítesz. Nem úgy ahogy a #7 ben javasoltam.
2020. szept. 6. 21:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!