Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes a HDD-t és az SSD-t...

Érdemes a HDD-t és az SSD-t kombinálni?

Figyelt kérdés
Gépet építek és úgy gondoltam 1TB ssd-t és 3TB HDD-t rakok bele.
2020. jún. 23. 22:57
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
0%
Nem
2020. jún. 23. 22:58
 2/26 anonim ***** válasza:
77%
Attól függ, hogy mennyi adatot akarsz tárolni, és azokat milyen gyorsan kell tudnod elérni. Simán lehet, hogy valakinek az 1TB-os SSD édeskevés adattárolásra (pl. nekem, 8TB adatom van jelenleg kb.), ez esetben kell másik tároló (pl. 3TB-os HDD).
2020. jún. 23. 23:00
 3/26 anonim ***** válasza:
71%
Miért ne volna?
2020. jún. 23. 23:00
 4/26 anonim ***** válasza:
34%

Ez volt a trend, de már nem olyan drágák az ssd-k. persze jól hangzik hogy csak adattárolásra, de a gyakorlatban azt jelenti, hogy onnan telepíted a letöltött dolgokat, azt használod a mindennapokban.

2 ssd a gépbe, és egy külső hdd, vagy dokkolóval vagy valami nas.

2020. jún. 23. 23:01
 5/26 anonim ***** válasza:
79%

Pénz kérdése.

Ha nem engedhetsz meg magadnak 4TB SSD-t akkor marad a felvázolt összeállítás.

2020. jún. 23. 23:06
 6/26 anonim ***** válasza:
69%
Igen
2020. jún. 23. 23:07
 7/26 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem simán.
2020. jún. 23. 23:13
 8/26 anonim ***** válasza:
41%
Valami troll(ok) megint rászabadult(ak) erre a kérdésre. Mindenféle válasz volt már eddig, és mindegyik le lett pontozva :)
2020. jún. 23. 23:21
 9/26 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem teljesen jó, persze ha a kereted engedi.

Nekem 120-as ssd-m van, ezen a windows, alap progik + 1TB hdd, ezen meg játékok stb...ez majd egy 2tb-osra lesz cserélve.

2020. jún. 23. 23:26
 10/26 anonim ***** válasza:
77%

HDD-t csak akkorát vegyél amin fixen akarsz adatokat tárolni (képek, videók, doksik).

SSD-re csak pótolható és telepített programokat érdemes rakni. Sokkal fluidabb a felhasználói élmény, hogy villámgyorsan töltődik be minden.

Ez azért baromi fontos (mármint a HDD része), mert sokan elfelejtik, hogyha egy SSD meghal, akkor arról nincs adatmentés, ott minden kuka.

Persze lehet én vagyok paranoid de nekem van egy dupla vinyós RAID 1-es NAS-om amin van az "életem", de amúgy minden program és game egy 1TB-os NVMe-s SSD-n van.

De ha csak simán 1db HDD-n tárolod az adataid még akkor is nagyobb eséllyel állítod vissza az adataid, mintha egy SSD-n lenne és az halálozna el. Én megnézném mennyi fontos képem, doksim van, arra vennék egy jó fajta vinyót úgy, hogy maradjon még rajta minimum egy 30% hely a jövőre is gondolva, a maradék pénzből meg egy akkora SSD-t ami futja a keretből.

2020. jún. 23. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!