Érdemes a HDD-t és az SSD-t kombinálni?
Ez volt a trend, de már nem olyan drágák az ssd-k. persze jól hangzik hogy csak adattárolásra, de a gyakorlatban azt jelenti, hogy onnan telepíted a letöltött dolgokat, azt használod a mindennapokban.
2 ssd a gépbe, és egy külső hdd, vagy dokkolóval vagy valami nas.
Pénz kérdése.
Ha nem engedhetsz meg magadnak 4TB SSD-t akkor marad a felvázolt összeállítás.
Szerintem teljesen jó, persze ha a kereted engedi.
Nekem 120-as ssd-m van, ezen a windows, alap progik + 1TB hdd, ezen meg játékok stb...ez majd egy 2tb-osra lesz cserélve.
HDD-t csak akkorát vegyél amin fixen akarsz adatokat tárolni (képek, videók, doksik).
SSD-re csak pótolható és telepített programokat érdemes rakni. Sokkal fluidabb a felhasználói élmény, hogy villámgyorsan töltődik be minden.
Ez azért baromi fontos (mármint a HDD része), mert sokan elfelejtik, hogyha egy SSD meghal, akkor arról nincs adatmentés, ott minden kuka.
Persze lehet én vagyok paranoid de nekem van egy dupla vinyós RAID 1-es NAS-om amin van az "életem", de amúgy minden program és game egy 1TB-os NVMe-s SSD-n van.
De ha csak simán 1db HDD-n tárolod az adataid még akkor is nagyobb eséllyel állítod vissza az adataid, mintha egy SSD-n lenne és az halálozna el. Én megnézném mennyi fontos képem, doksim van, arra vennék egy jó fajta vinyót úgy, hogy maradjon még rajta minimum egy 30% hely a jövőre is gondolva, a maradék pénzből meg egy akkora SSD-t ami futja a keretből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!