Nektek van ilyen haverotok/ismerősötök, aki mindig "irigykedik"?
Ha pl. az illető vett egy új monitort, vagy beújított valami korszerűbb hardvert.
Nos nekem van egy ilyen ismerősöm. Van neki valami i3-as gépe 4GB memóriával meg egy 1050 VGA.
A lényeg hogy aki ennél jobb géppel rendelkezik, az (szerinte) mind csak divatból vette meg, és ki sem tudja használni.
Konkrétan fél-egy órákat tud beszélni (vagy inkább köpködni) arról, hogy milyen pénzkidobás a 16GB memória (a 32GB meg egyenesen Isten elleni vétek), egy i3-nál jobb CPU, vagy egy korszerű VGA egy jobb monitorral párosítva.
Ráadásul állandóan hangoztatja, hogy 300 ezer forintos géppel rendelkezik (mert x évvel ezelőtt annyiért sózták rá ezt a brand gépet).
Valamelyik nap beszóltam neki, mert már felkúrt agyilag, hogy az a gép új korában sem ért 300 ezret, nem hogy most.
Olyankor persze vérig van sértődve, nem szól senkihez meg durcizik fél napig :D
Még tavaly raktam össze egy komolyabb gamer PC-t egy 144Hz-es monitorral, akkor is 1 hónapig folyamatosan azt kellett hallgatni, hogy én is csak egy divatmajom vagyok, aki szórja ki a pénzt az ablakon :D
Egyértelmű, hogy a gyereket eszi az irigység, és azért csinálja mindezt.
Csak érdekelne, hogy a ti környezetetekben is van e ilyen ismerős? Vagy csak engem büntet a sors ezzel a hülyével? :D
27 éves srác egyébként.
A telefon a legrosszabb példa, mert a hardveres és szoftveres fejlődés annyira dinamikus, hogy 2 év alatt elavul a kamera, a processzor stb. A mostani 400 ezres telefon már jövőre feleannyit ér, 5 év múlva meg már lesz hasonló specifikációjú telefon 30 ezerért. Elég csak megnézni, hogy 5 éve mi számított flagshipnek és most mi a belépőszint.
Ha nem használjuk ki a telefon funkcióit, akkor nagyon nagy pénzügyi analfabétának kell lenni, hogy ennyi pénzt költsünk telefonra. Mert a "megtehetem" és "megéri" között óriási különbség van. És most én elsősorban a fiatalfelnőtt generációról beszélek, akik éppen lakásra gyűjtenek, családot alapítanak, tehát akiknek ténylegesen matekozni kell, nem pedig azokról, akik bármilyen okból kifolyólag helikopterrel sétáltatják a kutyát. Egy bizonyos vagyon felett az agyunk eltompítja a pénz értékét, egy bizonyos szint alatt meg felerőssíti. Nem tudom ezt miért nem lehet felfogni és miért kell egymásnak esni amiatt, mert más szociális kasztban él és máshogy értékeli a világot.
Sok jómódú ember él 400 ezres telefon nélkül is, mert például a pénzzel vannak nagyobb tervei is. Vagy csak egyszerűen nem használjuk ki a 400 ezres telefon funkcióit, mert a 400 ezres PC-n mindent kényelmesebb intézni, 2 nagy monitorral, ez meg csak ül a töltőn, vagy a zsebemben egész nap és hozzá sem nyúlok.
A kérdező haverjának meg az a baja, hogy csúnyán átverték a 300 ezres gépével, ezért kognitív disszonanciája van, amit azzal old fel, hogy a fejében minden 300 ezres gép szar és pénzkidobás. Nem kell ennél többet beleképzelni.
Szerintem kicsit eltértünk a témától:D
Egyébként volt egy ismerősöm és egy jó barátom akik ilyenek voltak igaz nem PC kel és nem 27 hanem 13 15 évesen max.
A haverodnak is azt mondanám amit már másoknak is egyszer kétszer megtettem. Nem mind1 kinek mik az igényei. Sokszor az ember nem is tudja miről marad le amíg nem próbál ki valami jobbat. Pl engem sokan leszóltak hogy először egy 20 majd évekkel később egy 40 ezres fejhallgatót vettem. Ők is ezt mondták hogy mi nekik tökéletes a 2-3 nagyon max 5000 ezres fülesek. Erre mondtam hogy képzeljetek nekem is volt olyan is de ki akartam próbálni milyenek a zenéim egy komolyabb fejessel és úgy mérlegeltem hogy nekem jobb annyival a hangzás hogy költsek rá ennyivel többet. Ha nagyon getszi lettem volna még vissza is vághattam volna hogy ne hasonlítsuk már eleve a youtuberól átkonvertált tuc tuc zenéiket flac minőségben lévő szimfonikus metálhoz, jazzhez rockhoz stb amiket én hallgatok. Mivel előbbiekhez valszeg tényleg pénzkidobás lenne egy minőségi fejes.
A haverod se próbálta még szerintem milyen érzés egy 8 mag 16 szálas procival meg egy csúcs vgaval 1440p 144hz en játszani huzamosabb ideig. Mellesleg megnézném milyen teljesítményt érne el az ő gépe az új AC-kban. Ott még egy régebbi I7 is térdre kényszerül nem még egy I3 LOL.
Jajj, meg meg is mutatja, hogy zsebbol vett 4 kiloert egy telefont :D
Pontosan itt a kognitiv disszonancia, a telefonos gyerek is abban szenved, mint a kerdest feltevonek az irigy haverja: probal meggyozni, hogy csak az ő cucca a jo, mindenki mas hulye, csak o a helikopter... ( Amugy luzer vagy apa, te is meg a kerdest kiiro haverja is)
Le kelk szarni mindkettot...
Amugy az iphone 4 kiloert talan 10-20 szazalekkak nyujt tobbet, mint az 50 ezres telefonok. Amit en nem hasznalnek ki... Nem irigy vagyok , egyszeruen csak irracionalis dontes egy ilyen telefon, es inkabb csak rohogok, amikor leirigyezel.... Kerdezo: rohogj te is a haverodon, nem lehet komolyan venni oket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!